DIVLJAČKI NAPAD

Split: Pretučen sudac Bruno Marić!

11.10.2016 u 20:33

Bionic
Reading

Nogometni sudac Bruno Marić napadnut je u utorak poslijepodne u restoranu 'Epetium' u Stobreču pokraj Splita. Kako je tportalu potvrđeno, oko 15.30 skupina od pet ili šest maskiranih mladića naoružanih palicama, šipkama i vatrogasnim šmrkovima obrušila se na suca koji se ondje nalazio u širem društvu

'Možemo potvrditi da je skupina nepoznatih osoba tjelesno napala 44-godišnjaka. Još uvijek nemamo kvalifikaciju njegovih ozljeda, a kriminalističko istraživanje je u tijeku', kazali su nam u splitskoj policiji.

Negdje iza 17 sati, kako doznajemo, policija je ipak privela jednu osobu koju dovodi u vezu s ovim događajem i nad njom trenutno traje istraživanje.

Neslužbeno, Marić je još i dobro prošao samo s hematomima i porezotinama, dok nitko od osoba s kojima se nalazio u društvu nije ozlijeđen. Potražio je pomoć u splitskoj bolnici, na Hitnom kirurškom prijemu.

Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj za RTL je potvrdio da je Marić u jednom trenutku izvadio pištolj koji nosi zbog straha i prijetnji koje prima.

Na pitanje zašto nogometni sudac uz sebe nosi pištolj, Gredelj je rekao:

'To ćete morati pitati njega, ali mislim da je odgovor više nego jasan, a ovi događaji pokazuju da ga nosi s pravom. Split je grad u kojem se on ne osjeća sigurno, a ne osjeća se sigurno barem od momenta kada je nakon jedne utakmice Dinama i Hajduka tadašnji funkcioner Hajduka Ljubo Pavasović zaprijetio Bruni da neće živ napustiti Split. Mislim da bi svaki racionalan čovjek s dozvolom za nošenje oružja to oružje nosio sa sobom.'

Nogometni sudac iz Daruvara više puta proglašen je najboljim u Hrvatskoj, no u Dalmaciji nije omiljen zbog dosta čestih previda te kontroverznih odluka koje su, smatra se, u pravilu išle u korist zagrebačkog Dinama. Nakon suđenja u prošlogodišnjem derbiju na Poljudu čak se javno ispričao.

Velike kontroverze svojedobno je izazvala pojava snimke na kojoj se Bruno Marić, u kućnoj atmosferi, zabavlja s tadašnjim nogometašima Dinama (Cleytonom) i Lokomotive (Antom Rukavinom). Nakon što je zaključio karijeru, Rukavina je ovog tjedna objavio i novi video u kojemu se, čini se ovog ljeta, s istim nogometnim sucem zabavlja pjevajući u njegovom automobilu.