LINIĆ U KONTRANAPADU

'Špijunčina Karamarko žrtvuje pravosuđe'

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 22.03.2010 16:21
  • Objavljeno 22.03.2010 u 16:21
Zoran Milanović i Slavko Linić

Zoran Milanović i Slavko Linić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Pongračić

'Špijunčina Karamarko odlučio je žrtvovati neovisnost riječkog pravosuđa zbog političkog obračuna', komentirao je danas u Rijeci Slavko Linić preseljenje slučaja Tržnice Rijeka iz riječkog u osječko Županijsko državno odvjetništvo

'Špijun optužuje da je Državno odvjetništvo odbacilo kaznene prijave policije, a ne tumači da je policija možda loše odradila svoj posao pa je prijava iz 2008. odbačena jer nisu utvrđeni elementi kaznenog djela', rekao je Linić, te dodao da je očito da se radi o političkom pritisku jer rad odvjetništva može kontrolirati Bajić, a ne Karamarko.
'Da je HDZ u panici, jasno je vidljivo po Karamarkovim potezima, jer stranka ne dopušta da se ovaj slučaj izgubi pa sada diskreditiraju riječko pravosuđe’, naglasio je Linić.

S prvim čovjekom riječkog odvjetništva Dorisom Hrastom s kojim je, kaže Linić, samo na 'dobar dan', pa je to bio dovoljan razlog da on bude diskvalificiran.
'Ispada da je pravosuđe prema meni bilo blagonaklono, napadaju mog nasljednika Obernela koji nije mogao osporiti ranije ugovore koje sam ja potpisao’, izjavio je saborski zastupnik i bivši riječki gradonačelnik Linić.

Rekao je i da se ne boji Karamarkovih i Grbićevih tužbi za klevetu te da će se na sudu lakše obraniti nego demantirajući izjave po medijima.
'Jedva čekam na sud, nije mi prvi put, a i znam se braniti', zaključio je Linić, rekavši kako 'od špijunčine ništa drugo ni ne očekuje'.

Linićevu stranačkom kolegi Željku Jovanoviću nije jasno otkud svota od 80 milijuna kuna, za koliko se Obersnela tereti da je oštetio Grad Rijeku, kad je ukupna dobit Tržnica Rijeka u razdoblju od 2000. do 2007. iznosila 40 milijuna kuna. Također, Jovanović je rekao da se Hrvatska pretvara u policijsku državu u kojoj je 'Karamarko očito i sudac, i državni odvjetnik i policajac'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi