gužva u trajektnoj i zračnoj luci

Špica sezone se primiče kraju, u Splitu više odlazaka nego dolazaka

17.08.2019 u 18:02

Bionic
Reading

U splitskoj trajektnoj i zračnoj luci ovog se vikenda bilježi veći broj turističkih odlazaka, no dolazaka što su prvi znaci jenjavanja špice ovogodišnje turističke sezone na srednjodalmatinskom području i otocima

'U subotu i nedjelju kroz splitsku trajektnu luku prometovat će oko 70.000 putnika i 12.500 vozila od kojih su oko 60 posto turisti povratnici s otoka, a 40 posto su oni koji odlaze na otoke', rekla je za Hinu voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić.

Po njenim riječima, zbog pojačanog povratka putnika s otoka na kopno u subotu su bile uvedene tri izvanredne trajektne linije Supetar (Brač) - Split.

I u zračnoj luci više odlazaka I u splitskoj zračnoj luci primjetan je veći broj odlazaka, no dolazaka turista. 'U subotu će sletjeti i uzletjeti 115 zrakoplova s oko 30.00 putnika od kojih njih oko 16.000 odlazi, a 14.000 dolazi,' rekao je Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpremu u splitskoj zračnoj luci. Po njegovim riječima, u prva dva tjedna kolovoza za oko 4 posto povećao se broj putnika kroz splitsku zračnu luku u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Melvan kaže i kako je do sredine kolovoza promet u splitskoj zračnoj luci povećan za oko 150.000 putnika u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

  • +8
Split: Vikend gužve u trajektnoj luci Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ove je godine kroz splitsku zračnu luku do sada prometovalo oko 2,2 milijuna putnika, a do kraj godine očekuje ih se još oko 1,1 milijuna,' kazao je Melvan. I na splitskom autobusnom kolodvoru u subotu je više putnika u odlasku no u dolasku.

'Tijekom subote kroz splitski autobusni kolodvor proći će oko 400 autobusa, povećali smo broj autobusnih linija prema Zagrebu zbog povećanog broja povratnika s godišnjeg odmora' rekao je ravnatelj Autobusnog kolodvora u Splitu Mate Jujnović.