KAMENOLOM NA DUPCU

Specijalci ipak neće na radnike?

10.03.2010 u 10:42

Bionic
Reading

Uprava PGM Raguse privremeno je odustala od sudske mjere po kojoj su radnici do danas u podne trebali napustiti kamenolom Dubac, koji već tjedan dana drže u blokadi. Radnici bi, s druge strane, sami trebali deblokirati kamenolom, no tek nakon što im se uplati bar jedna od četiri neisplaćene plaće

Podsjetimo, uprava PGM Raguse, u čijem je sastavu GP Dubrovnik, zatražila je i dobila od suda privremenu mjeru deblokade kamenoloma na Dupcu. Radnici, koji nisu dobili plaću za četiri mjeseca, trebali su danas do podne napustiti kamenolom. Predsjednik Sindikata graditeljstva Mirko Štroga jučer je upozorio da prisilna deblokade kamenoloma znači izlazak specijalne policije na teren, a u tom slučaju, zbog očaja radnika, dodao je, stvari bi sigurno izmakle kontroli.

No do prisilne deblokade i akcije specijalaca danas ipak nije došlo jer su predstavnici Hrvatskog sindikata graditeljstva priopćili radnicima GP-a Dubrovnik kako bi im tijekom dana mogla biti isplaćena plaća za studeni 2009. te da uprava PGM Raguse odustaje od privremene mjere za deblokadu kamenoloma.

Dogovoreno je i da će se sindikalna članarina, koja također nije uplaćivana, uplatiti radnicima koji su bili na Dupcu, a Grad Dubrovnik obećao je isplatu jednokratne pomoći radnicima GP-a u visini od dvije i pol tisuće kuna.

Radnici su pristali na postignute dogovore, no kamenolom će napustiti tek kad novac sjedne na račun sindikalne podružnice.