NEOBIČNA INTERVENCIJA

Spašene svinje iz septičke jame, a sad čekaju - kolinje

21.08.2013 u 15:33

Bionic
Reading

Ovogodišnji će kolovoz, očito je, belomanastirski vatrogasci zapamtiti po neobičnim intervencijama, piše Novi list

Početkom mjeseca, piše Novi list, vatrogasci su hitali do zgrade u belomanastirskoj Osječkoj ulici gdje ih je, 'zarobljen' na balkonu, čekao jedan stanar. Ništa neobično da prije toga nije pao s balkona smještenog kat više i zakvačio se za TV antenu, koja mu je vjerojatno spasila život. Budući da vlasnik balkona kojega se uspio dokopati nije bio kod kuće, za pomoć se obratio vatrogascima, koji su ga spustili autoljestvama. Nakon intervencije, sve ih je zvao na 'čašicu razgovora', uz napomenu kako mu to nije prvi 'razgovor'.

Još jednu neobičnu intervenciju imali su prekjučer. Pozvao ih je zabrinuti Grabovčanin, čije su tri svinje završile u - septičkoj jami. Svinjac je, pričaju vatrogasci, sagradio na septičkoj jami i oko nje, a otvor zagradio armaturom i raznim materijalima, misleći da će izdržati težinu životinja. Stvar je 'držala vodu' dok su svinje bile još prasci, ali kada su premašile stotinjak kilograma, pod njihovim teretom ručno izrađeni 'poklopac' je popustio, pa su se životinje, ni krive ni dužne, našle nekoliko metara pod zemljom.

'U pomoć nam je došla općinska 'kombinirka'. Iskopali smo rupu s rampom, čiji je donji dio bio na nešto manje od tri metra dubine, a po njoj su se svinje popele na sigurno', prepričavaju u najmanju ruku neobičnu intervenciju belomanastirski profesionalni vatrogasci.

Srećom, trima grabovačkim svinjama sat i pol proveden u septičkoj jami nije znatnije naškodio. Žive i zdrave čekaju zimu i početak - svinjokolja.