NEMA DOKAZA

Šota nepravomoćno osuđena zbog uvreda i kleveta Linića

20.07.2016 u 11:55

Bionic
Reading

Riječka poduzetnica i aktivistica riječke skupine građana Pokreta otpora Slavica Šota nepravomoćno je na Općinskom sudu u Rijeci osuđena na novčanu kaznu od 8.666 kuna zbog kleveta i uvreda političara Slavka Linića

Sutkinja Općinskog suda Tatjana Čargonja proglasila je Šotu krivom za dva slučaja klevete i jedan uvrede. Za klevete je osuđena na novčanu kaznu od 40 dnevnih dohodaka, a za uvredu 30 što iznosi 8.366 kuna, navodi Hina. Time je okončana glavna rasprava u slučaju u kojem je Slavko Linić tužio Šotu zbog javnih izjava i iskaza u drugim sudskim postupcima pri čemu ga je proglašavala 'vođom korupcije' i 'vrhom kriminalne organizacije'.

Sutkinja Čargonja je u obrazloženju presude navela da Šota tijekom rasprave nije pružila niti jedan dokaz za te svoje tvrdnje, a protiv Linića ne postoji optužnica niti se vodi sudski postupak koji bi ukazivao na to da se on bavi kriminalnom aktivnošću. Sutkinja je, objavljujući presudu u utorak kasno poslijepodne, ocijenila nedvojbenim da je Šota svojim izjavama omalovažavala Linića i štetila njegovu ugledu i časti. Ocijenila je da sloboda govora i izražavanja mišljenja ne mogu biti neograničene.

Slavica Šota je najavila podnošenje žalbe na ovu presudu.