OD DUBROVNIKA DO ZAGREBA

Solarni suncokreti koji reagiraju na sunce!

21.06.2013 u 13:08

Bionic
Reading

Projekt Solarni suncokret, kojeg je pokrenuo HT u suradnji s UNDP-om, radi promicanja obnovljivih izvora energije u osnovnim školama, danas je obilježio službeni dolazak ljeta inovativnim panoima koji reagiraju na svjetlost sunčevog spektra.

Povodom prvog dana ljeta, 21. lipnja, u 7.04 min postavljen je po jedan inovativni oglasni pano u Dubrovniku, Puli, Vukovaru, Zadru i Zagrebu. Potpuna izvornost panoa jest u tome što je djelomično izrađen bojom osjetljivom na ultraljubičasti dio sunčevog spektra, zbog čega će se prikazana slika tijekom dana i noći mijenjati ovisno o količini sunčeve svjetlosti kojoj bude izložena.

Panoom se želi podsjetiti na zasebnu web stranicu projekta Solarni suncokret www.solarnisuncokreti.hr s koje se mogu besplatno preuzimati radni materijali za edukaciju djece o obnovljivim izvorima energije.

Projekt Solarni suncokret pokrenuo je Hrvatski Telekom te ga partnerski proveo u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP). U okviru ovog projekta deset je osnovnih škola širom Hrvatske prošlog mjeseca opremljeno s po jednim solarnim trekerom te su učenici tih škola educirani o obnovljivim izvorima energije.