KRITIZIRAO TRUMPA

Šokirana obitelj odrekla se američkog kongresnika: 'Sramimo se što smo ti u rodu'

16.02.2021 u 16:00

Bionic
Reading

Čak 11 članova obitelji Adama Kinzingera, republikanskog zastupnika u američkom Kongresu, urotilo se protiv njega nakon što je javno kritizirao bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Optužili su ga da je član 'đavolje vojske' te istakli da je veliko razočaranje u njihovim, ali i božjim očima. U pismu do kojeg je došao New York Times ogorčena rodbina razapinje Kinzingera zbog njegovih 'užasnih, nepristojnih optužbi na račun predsjednika Trumpa'

Republikanac Adam Kinzinger (42), dugogodišnji član Zastupničkog doma Kongresa, bio je jedan od deset republikanskih zastupnika koji su 13. siječnja glasali za opoziv predsjednika Trumpa i prvi koji je, dan nakon nasilnog upada u Kongres, pozvao na Trumpovo svrgavanje s vlasti.

Putem videosnimke poručio je da se Trump 'odrekao svoje dužnosti da štiti američki narod i njihov dom'. Zatražio je od potpredsjednika Mikea Pencea i članova Kabineta da provedu 25. amandman s obzirom na to da je Trump 'onesposobljen' za obavljanje predsjedničke dužnosti.

Kinzinger @ Colbert Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Njegovoj obitelji to nije dobro sjelo.

'Sramimo se što smo ti u rodu', napisala je ojađena 11-orka u pismu Kinzingeru 8. siječnja. 'Osramotio si prezime Kinzinger!' dodala je rodbina zastupnika iz savezne državne Illinois.

Kinzinger je za CNN u siječnju izjavio da je spreman na gubitak idućih izbora za Zastupnički dom zbog glasanja za opoziv Trumpa.

'Učinio sam to svjestan da bi mi moglo okončati karijeru. Također, znao sam da ne bih mogao živjeti sam sa sobom da sam to morao braniti i da taj jedan put kada sam pozvan da odradim nešto uistinu zahtjevno nisam to učinio', objasnio je Kinzinger.

  • +7
Opoziv Donalda Trumpa u Senatu Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

Za New York Times izjavio je da konzervativne crkve 'ispiru mozak' potpisnicima obiteljskog pisma.

'Ništa im ne zamjeram, ali nemam ni najmanju želju ili potrebu da im se javim i pokušam to izgladiti. To je 100 posto na njima i, da budem iskren, nije me briga hoće li to učiniti ili neće', kazao je Kinzinger.

Pismo je napisala Karen Otto, njegova rođakinja. Poslala ga je Kinzingerovu ocu i republikancima širom Illinoisa.

'Htjela sam da bude prezren', objasnila je Timesu.

Kinzinger dolazi iz velike obitelji, pa tako njegov otac ima čak 32 prvih rođaka, a ovo nije bio prvi obračun dijela njih s najutjecajnijim članom obitelji.

'Rođaci su mi ranije poslali peticiju - ovjereno pismo - s porukom da su me se odrekli jer sam sada u 'đavoljoj vojsci'', rekao je Kinzinger Business Insideru.