CESTE ZASAD ČISTE

Snijeg zabijelio Hrvatsku, sutra se spremaju još jače padaline

12.02.2018 u 12:42

Bionic
Reading

Prava snježna mećava zabijelila je Zagreb nakon 11 sati. Još jače padaline meterolozi najavljuju za večer i preko noći

Gusti snijeg se u Zagrebu zasad ne prima za tlo, no situacija bi se mogla promijeniti navečer za kada meterolozi najavljuju češće i intenzivnije padaline.

'Snijeg, ponegdje i intenzivnije pada na širem području grada. U tijeku je intenzivnije održavanje brdskih prometnica kojima prometuju linije gradskog prijevoza, kao i Sljemenske ceste. Na terenu su i druge ekipe koje djeluju prema potrebama', izvijestili su iz Zagrebačkog holdinga.

Snijeg bi se, prema najavama DHMZ-a, trebao nastaviti i u utorak. Očekuje se stvaranje snježnog pokrivača do 5, u okolici i do 10, a u gorju moguće do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka uglavnom od -1 do 2 °C.

No, snijeg će zabijeliti i ostatak Hrvatske. U unutrašnjosti Hrvatske u utorak se očekuje oblačno s povremenim snijegom i susnježicom, obilnijim u gorskoj Hrvatskoj uz stvaranje debljeg snježnog pokrivača. Na Jadranu promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu, u Dalmaciji su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a duž obale sjevernog Jadrana lokalno i susnježica te snijeg. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana poslijepodne postupan prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, još prijepodne u južnoj Dalmaciji jugo. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na Jadranu između 2 i 7, a najviša dnevna na kopnu uglavnom od 0 do 3, na Jadranu između 5 i 10 °C.

  • +2
Od ranog jutra na sjeveru Hrvatske pada snijeg Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Na snijeg upozoravaju i u HAK-u. 'Snijeg povremeno pada u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te u Gorskom kotaru. Zimska oprema obavezna je na svim cestama na području Kraljevice i Bakra, općina Čavle, Jelenje, Viškovo, Klana, Kastav i Matulji te zaleđu općina Opatija, Lovran I Moščeničke Drage', poručuju iz HAK-a.

  • +4
Gradske ulice ponovo je zabijelio snijeg Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX