PROBLEMI U PROMETU

Snijeg u Konavlima, otkazani letovi iz Dubrovnika

05.01.2017 u 11:21

  • +16

Snijeg u Hrvatskoj

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban

Bionic
Reading

Svi letovi u dolasku i odlasku iz Zračne luke Dubrovnik zbog loših vremenskih uvjeta u četvrtak su preusmjereni za Split, potvrdili su iz Zračne luke, a zbog jakog vjetra za prvu skupinu vozila zatvoren je most dr. Franje Tuđmana, navode iz Hrvatskog autokluba (HAK). U dubrovačkoj Zračnoj luci doznaje se da se putnici prevoze autobusima prema splitskom aerodromu

'Prvi autobus ide u 13 sati u Split, a drugi u 16.30 sati. To su letovi za Zagreb Frankfurt, a ista je stvar i s dolascima', rekla je dežurna dispečerica. Dodaje kako je otkazan jutrošnji let Turkish Airlinesa iz Istanbula u Dubrovnik.

Jaka bura stvara probleme i u cestovnom prometu, a kako javlja HAK, na mostu dr. Franje Tuđmana na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Prema informacijama iz Lučke kapetanije Dubrovnik, trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Na Konavoskim brdima pet centimetara snijega

U prijepodnevnim satima u Zagrebu je pao snijeg koji je otežao promet, a bijele pahulje u Konavlima na višim su predjelima napadale pet centimetara, rekao je u četvrtak zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Konavle Mario Magud. U nižim predjelima još pada kiša sa susnježicom, no procjenjuje da će se i ti predjeli tijekom dana najvjerojatnije zabijeliti.


'Snijeg u Konavlima pada, pogotovo na višim područjima, u nižim predjelima je još kiša te susnježica, ali i tu se uskoro očekuje snijeg. Na višim područjima i na Konavoskim brdima ima ga već pet centimetara', rekao je Magud.

Na tom su području na snazi zimski uvjeti, a zimska oprema je obavezna

'Ralica je krenula na područja koja su pod snijegom, a druga je spremna za Kunu Konavosku. Prognoze kažu da će dosta snijega danas napadati te da ćemo imati problema s burom, odnosno snježnom vijavicom, pa apeliramo na vozače koji danas ne moraju da ne kreću na put kroz ova brdska područja', rekao je Magud.

Prema prognostičkim modelima Državnog hidrometeorološkog zavoda, tijekom dana su na širem dubrovačkom području najavljeni kiša i snijeg, dok se u noći uz pad temperature najavljuje mogućnost snijega.

Tijekom vikenda najavljeno je sunčano vrijeme, ali uz pad temperatura od -8 do maksimalnih -4 Celzijeva stupnja.