za buduće studente

Smotra Sveučilišta u Zagrebu od 10. do 12. studenoga na Zagrebačkom velesajmu

04.11.2022 u 14:04

Bionic
Reading

Najveća manifestacija za maturante te buduće i sadašnje studente "Smotra Sveučilišta u Zagrebu" održat će se uživo od 10. do 12. studenoga u Kongresnoj dvorani i dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom velesajmu, priopćilo je Sveučilište u Zagrebu

Riječ je, kako navodi, o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Hrvatskoj koju Sveučilište u Zagrebu organizira već 27. put. Na ovogodišnjoj Smotri predstavljat će se isključivo sastavnice Sveučilišta u Zagrebu ‒ 31 fakultet i tri umjetničke akademije. Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 10. i 11. studenoga od 9 do 18 sati, a u subotu 12. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Na Smotri se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani mogu informirati o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o drugim pojedinostima koje su važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Smotra će svečano biti otvorena u četvrtak 10. studenoga na svečanosti koja će se održati u 9 sati u dvorani Zimski vrt na Zagrebačkom velesajmu. Smotru će otvoriti rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić. Nakon svečanoga otvaranja u dvorani Zimski vrt održat će se poseban program pod nazivom Student u središtu. Riječ je o dvjema panel diskusijama: Znanost i tehnologija i Medicina, društvo i kultura. Program ovogodišnje Smotre sastavljen je od različitih sadržaja koji će se održavati na tri mjesta.

U Kongresnoj dvorani, u izravnom kontaktu sa studentima i zaposlenicima pojedinoga fakulteta i akademije posjetitelji će dobiti informacije o mogućnostima studiranja na svim studijskim razinama. Poseban program u ovom prostoru pripremaju i umjetničke akademije - Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti i Muzička akademija te Tekstilno-tehnološki fakultet, a riječ je o umjetničkim točkama - izložbi kostima iz opere Životinjska farma, koju su sastavnice zajednički ostvarile prošle godine. Detaljan program Smotre dostupan je ovdje.

  • +9
Inauguracija novog rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek