SUDSKI PROCES

Lakušić: Vjerujem da će priča oko poreznog dugovanja Sveučilišta uskoro biti riješena

03.11.2022 u 16:19

Bionic
Reading

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić komentirao je u četvrtak porezno dugovanje Sveučilišta od 10 milijuna kuna, rekavši da su sudski procesi koje imaju u završim fazama te je izrazio uvjerenje da će to vrlo brzo biti riješeno

Porezna uprava objavila je nedavno godišnju listu dužnika, a na listi je i Sveučilište u Zagrebu s 10,6 milijuna kuna dugova za poreze i doprinose.

"To je standardna priča koja je krenula 2010. godine. Kako se drugačije tumačilo što je ugovor o djelu, što je ugovor o autorskom djelu u to vrijeme su plaćeni prirezi, porezi i davanja na određene iznose ugovora", kazao je Lakušić novinarima nakon svečanosti dodjele nagrade i priznanja za akademsku godinu 2020./2021.

Kada se gledalo usklađenje sa zakonima EU, ustanovilo se da to treba činiti drugačije i upravo dok se te stvari ne iskorigiraju vezano uz sudske procese, dotad će, kaže Lakušić, još uvijek vjerojatno takvo nešto biti na listi.

"Ali vjerujem da će to vrlo brzo biti riješeno s obzirom da su svi procesi u završnim fazama kako se ovakvo što više ne bi pojavljivalo", rekao je.

Dodao je da je to nešto što su i određene sastavnice kroz zadnjih četiri pet godina imale slučajeve. "One su to uspješno riješile. Vjerujem da će i Sveučilište na taj način riješiti svoj dio", istaknuo je.