TEŠKE OPTUŽBE I NA RAČUN POLICIJE

Smijenjeni HSS-ovac radi cirkus u Pirovcu

07.06.2013 u 15:58

Bionic
Reading

Smijenjeni načelnik Općine Pirovac Ante Šparica (koalicija HSS/HDZ) žalio se na rezultate izbora, a iz pobjedničkog tabora mladog novog načelnika Ivana Gulama kojeg podržava HNS tvrde da na taj način Šparica kupuje vrijeme kako bi do primopredaje vlasti uspio uništiti općinsku dokumentaciju koja bi ga mogla teretiti sutra, kad nova vlast obavi reviziju poslovanja Općine

'Žalio sam se na prljave igre pred izbore kad je jedan policajac prijetio građanima objavom njihovih dosjea ukoliko ne glasuju za kandidata HNS-a i njegovog sina u tom taboru. U izbornoj noći trubili su automobili ispred moje kuće, žena mi je doživjela šok, a u jedan posjećeni kafić donijeli su dokument s mojim lažnim potpisom kojem je pisalo da sam ja odgovoran za zatvaranje tog kafića koji neko vrijeme nije radio', rekao je za Šibenik In sada već bivši načelnik Ante Šparica koji tvrdi da nema ništa protiv novoizabrane općinske vlasti.

Dečkima sam čestitao, veli, dobili su izbore, ali iskoristit ću proceduru do kraja i primopredaja vlasti dogodit će se tek kada Županijsko izborno povjerenstvo proglasi službene rezultate izbora, a institucije provjere sve ovo što sam prijavio, kaže Šparica.

'Nisam protiv mladosti, ali ja, koji sam časni hrvatski branitelj s prve crte bojišnice, protiv sam dezertera i špijuna koji mi podmeću', ističe Šparica navodeći kako je bio i na obavijesnom razgovoru u policiji.
Novi načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam smatra da Šparica kupuje vrijeme jer se boji revizije poslovanja koju je nova vlast najavila obaviti čim završi primopredaja. Optužbe da je policajac prijetio, ne želi komentirati i sugerira da se tim slučajem bave oni kojima je to posao. U priopćenju HNS-a stoji kako 'postoje ne samo indicije, već i osnovana sumnja da se Šparica žalio samo da bi dobio na vremenu, kako bi efektivno uništio svu 'onu' poslovnu dokumentaciju koja bi ga eventualno mogla teretiti, odnosno biti uzrok mogućih zakonskih sankcija za istoga, a zbog niza zlouporabnih radnji službenog položaja i ovlasti, koje je kao bivši načelnik eklatantno i godinama činio jer protiv njega se vodi niz kaznenih postupaka, kako uskočkih, tako i drugih', kažu u HNS-u. Šparicu optužuju da je i na dan izbora, kao i na izborni ponedjeljak, izmještao električne stupove ispred svoje kuće, a ti su građevinski radovi bili nelegalni. Zbog svega toga traže da netko ovlašten 24 sata dežura u prostorijama Općine te da ih osigura i policija kako buntovni građani ne bi nasilno zauzeli te prostorije.

Prvi čovjek županijskog HNS-a Petar Baranović smatra da Šparičini potezi ukazuju na jednostavno nepostojanje kriterija u demokratskom procesu zvanom izbori. 'Oni koji se ozbiljno žele baviti politikom trebali bi znati i gubiti i pobjeđivati, barem ako poštuju svoje birače', kratko je prokomentirao slučaj Pirovac Petar Baranović.