ZABRANA STRANKE

Slovenski umirovljenici zgranuti 'šalom' na vlastiti račun

20.08.2012 u 18:58

Bionic
Reading

Slovenska stranka umirovljenika (DESUS) osudila je kao pokušaj političke diskreditacije jedan "šaljivi" novinski prilog u kojemu se tvrdilo da je u pripremi zakon o gašenju i prestanku djelovanja te stranke.

'Tako grubog napada na stranku još nismo doživjeli', rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Ljubljani predsjednik DESUS-a, ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

Erjavec je dodao da je objava članka u ljubljanskom listu "Dnevnik" od subote uznemirila članstvo stranke, jer se kroz priču o navodnoj pripremi zakona kojom bi se stranka DESUS ukinula, tvrdilo da se DESUS u sadašnjoj vladi desnog centra priklonio kršenju ustava i ukidanju socijalnih i ljudskih prava, pa je ustavom treba zabraniti.

Erjavec je rekao da će od redakcije lista "Dnevnik", koja je objavila neistine koje su uznemirile umirovljenike i članstvo DESUS-a. zahtijevati ispravak, pojašnjenje, te otkrivanje autora i političke pozadine takve "šale" kojom se nastoji nauditi stranci.

Program naše stranke DESUS zasniva se na zaštiti socijalne države, javnog zdravstva, umirovljenika i socijalno osjetljivih, a ne na neustavnom djelovanju. Nikad u 20 godina povijesti stranke nismo kršili ustav i pravni poredak, rekao je Erjavec.