nezakonit prijelaz granice

Slovenska policija u zadnja 4 dana privela više od 120 ilegalnih migranata

27.05.2019 u 16:49

Bionic
Reading

Slovenska policija je od petka do ponedjeljka zbog nezakonitog prijelaza granice privela više od 120 ilegalnih migranata, a uhvatila je i više organizatora tih prijevoza, prenijeli su slovenski mediji po izvorima iz policije.

Na području Ljubljane zadnjih su dana otkrivena 24 migranta, a na području Novoga Mesta njih 59, pa je većina već vraćena hrvatskoj policiji.

Više desetaka migranata privedeno je ovih dana i na području policijskih uprava Kopar i Nova Gorica, a pojedini i na području Obrežja, Maribora i Metlike. Među migrantima su najviše državljani Pakistana, Bangladeša,  Alžira, Iraka i Maroka, a ima i nekoliko državljana Kine,Turske i Senegala, navode slovenski mediji.

Otkriveno je i više vozača koji su migrante ilegalno uveli u Sloveniju. Jedan je 65-godišnji prijevoznik iz Srbije, a drugi albanski državljanin koji je migrante vozio u vozilu talijanskih oznaka, a određen mu je pritvor. Slovenska policija potvrdila je nedavno da je u prva 4 mjeseca ove godine privela više od 2500 stranaca koji su ilegalno prešli granicu,  a većina je u sklopu ugovora o readmisiji vraćena hrvatskoj policiji.