MUNJE, GROMOVI I TUČA

Sloveniju zahvatilo olujno nevrijeme, izdano upozorenje za Hrvatsku

29.08.2016 u 20:15

Bionic
Reading

Olujno nevrijeme ponegdje praćeno tučom zahvatilo je u ponedjeljak popodne sjeverne i sjeveroistočne dijelove Slovenije, a do noći će se prema meteorološkim prognozama proširiti na veći dio zemlje. Za središnju Hrvatsku izdano je žuto upozorenje, a ponajprije u Međimurju te na granici sa Slovenijom mogući su grmljavinski pljuskovi

Državna uprava za zaštitu i spašavanje javlja o poplavama, odronima zemlje te oštećenim lokalnim cestama na području Slovenj Gradeca i Šentilja, dok je u Mariboru uz jake oborine koje su poplavile neke podvožnjake padala i tuča.

Državna agencija za okoliš najavljuje za tijekom večeri jake lokalne oluje s pljuskovima, udare vjetra, a u nekim krajevima i tuču.

Nevrijeme će se vjerojatno proširiti i na ostale dijelove zemlje u pravcu jugoistoka.

Prometno-informacijski centar upozorio je vozače da se u slučaju jakih oborina ili tuče ne zaustavljaju ispod mostova ili u tunelima jer iskustvo pokazuje da tako često dolazi do naleta automobila i nesreća.

Za središnju Hrvatsku izdano je žuto upozorenje, a ponajprije u Međimurju te na granici sa Slovenijom mogući su grmljavinski pljuskovi, javlja Meteoalarm.