NAPOKON POPUŠTANJE

Slovenija pristaje na vinjete za kraći rok

09.01.2009 u 11:26

Bionic
Reading

Slovenija će početkom veljače Europskoj komisiji predstaviti prijedlog uvođenja vinjeta za autoceste koje vrijede kraće vremensko razdoblje

Prema informacijama slovenskog dnevnog lista Dnevnik, međuresorna radna skupina slovenske vlade još se nije složila oko toga hoće li vinjete vrijediti sedam ili deset dana.

Europska komisija je prije dva mjeseca opomenula Sloveniju zbog sustava naplata vinjeta koji se smatra diskriminirajućim za građane koji ne žive u toj zemlji.

Informacija o uvođenju vinjeta za kraće vremensko razdoblje potvrđena je i u Bruxellesu, a europski povjerenik za promet Antonio Tajani je prije nekoliko dana izjavio da tjedne vinjete, koje bi Slovenija morala uvesti, ne bi smjele stajati više od pet eura.

U slovenskom poduzeću za upravljanje autocestama DARS procjenjuju da bi u tom slučaju zarada na vinjetama koje kupuju strani državljani bila prepolovljena, pa list procjenjuje da bi, uvedu li se vinjete za kraći rok, polugodišnje i godišnje vinjete morale poskupiti za sto posto.