TAKO LIJEPA, A TAKO SKUPA

Sladoled u Zagrebu 13, a na moru 21 kunu!

07.06.2010 u 22:04

Bionic
Reading

Produženi vikend koji su zbog Tijelova mnogi iskoristili za odlazak na more, ukazao je na problem nelogičnih i prenapuhanih cijena ugostitelja na Jadranu. Ove godine su otišli tako daleko da neki i Ledov sladoled naplaćuju 21 kunu

Prema pisanju Večernjeg.hr, Ledov sladoled King double na moru stoji 21 kunu, Macho 13 kuna, a Snjeguljica nevjerojatnih devet kuna.

'Ostao sam šokiran cijenom svog omiljenog sladoleda Snjeguljice od čak devet kuna, a za koji znam da svugdje u Zagrebu stoji pet kuna. Upitali smo i za objašnjenje prodavačicu koja nam je samo šturo rekla da su takve cijene sladoleda na moru i da je vlasnik tako odredio. Šok i nevjerica mogli su nam se iščitati na licima, a sladoled nam je prisjeo', objasnio je Zagrepčanin Hrvoje Delač koji je svoje skupo osvježenje kupio u kiosku apartmanskog naselja Maistra u Rovinju.

Slično je prošloga vikenda prošla i obitelj Pećnjak u kampu Glavotok u Krku.

'Otišao sam kćeri kupiti sladoled i jedan Macho platio 13 kuna! Ostali smo neugodno iznenađeni ovim strašno visokim cijenama! Razumljivo je da su cijene više na moru nego na kopnu, ali ovo je stvarno previše', rekao je Zagrepčanin.

U Bolu na Braču cijena sladoleda King double iznosi čak 21 kunu, a u Zagrebu on stoji 13 kuna!

'Bračani kao i ostali otočani imaju uvijek istu ispriku. Kada sam ih upitala zašto je to toliko skupo, samo su odgovorili: 'Pa na otoku ste!' Dakle, ako želim jesti sladoled, moram ga i toliko platiti, a odlučim li se za jednu slastičarsku kuglicu sladoleda, opet moram mnogo platiti, i to čak osam kuna, a u Zagrebu je najviše pet kuna', ljuta je bila Kristina Podgorski

U Ledu su odgovorili da oni preporučuju cijene, ali da zakonski ne mogu tražiti od trgovaca da ih se i pridržavaju.

Slično je i s cijenom kave koju na Hvaru uz more plaćate 15 kuna i s cijenom pizze koja u nekim restoranima košta 70 kuna.