masovna rekonstrukcija

Skoro tri godine od potresa zagrebačke bolnice postaju gradilišta, evo kad se zatvaraju i gdje ćete obaviti preglede

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 12.09.2022 10:26
  • Objavljeno 12.09.2022 u 10:25
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Dvije i pol godine od potresa, nakon manjih “krpanja” raspuklih zidova, počinje velika obnova zagrebačkih bolnica pa će one sljedećih nekoliko godina biti gradilišta, piše u ponedjeljak Večernji list

Od danas počinje reorganizacija rada u nekima pa su tako pacijentice ginekologije KB-a Merkur, naručene do kraja rujna, preusmjerene u KBC Sestre milosrdnice, gdje će raditi i njihovi liječnici iz matične ustanove, a ondje će od listopada sve ambulante raditi u dvije smjene. I rodilište se iz Merkura seli u Vinogradsku, a dijelom i u KB Sveti duh. Onkološke pacijentice s Merkura od 1. listopada također će se liječiti u Vinogradskoj.

Za koji tjedan započinje i obnova ginekologije u Petrovoj, ali se tamo rodilište neće zatvarati već će se tijekom narednih godinu i pol dana, koliko bi radovi trebali trajati, premještati unutar zgrade.

Na plućnoj klinici KBC-a Zagreb na Jordanovcu, koju je potres učinio totalno neupotrebljivom, počelo je sondiranje pa bi u skorije vrijeme i tamo radovi trebali krenuti.

  • +9
  • +6

KBC Rebro

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

U KBC-u Sestre milosrdnice za nekoliko tjedana počinje obnova šest zgrada. Konstrukcijska obnova financira se iz Fonda solidarnosti EU s rokom za povlačenje do lipnja 2023., a dio cjelovite obnove s energetskom učinkovitošću iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Obnova šest objekata ugovorena je u ukupnoj vrijednosti od 438,7 milijuna kn. Radovi na prvih pet zgrada trebali biti završeni do kraja 2023., a na šestoj do svibnja 2024. godine, kazao nam je ravnatelj prof. Davor Vagić. Gradilišta će postati upravna zgrada, Interna 2, Interna 3, Zavod za endokrinologiju, zgrada 4 u kojoj su očna i dermatološka klinika te zgrada 9, tj. Klinika za kirurgiju.

Radovi su prije mjesec dana počeli u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” a naveliko se već radi i u Klinici za dječje bolesti Zagreb, piše novinarka Večernjeg lista Romana Kovačević Barišić.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!