vlada prihvatila prijedlog

Nacionalna memorijalna bolnica u Vukovaru dobiva novo ime

25.08.2022 u 14:51

Bionic
Reading

Hrvatska Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog da se Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar preimenuje u Nacionalnu memorijalnu bolnicu 'Dr. Juraj Njavro' Vukovar

To je inicijativa hrvatski branitelja Vukovara i Ministarstva hrvatskih branitelja, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Uvažavajući doprinos dr. Juraja Njavre, kako tijekom Domovinskog rata, tako i u aktivnoj ulozi saborskog zastupnika i ministra zdravstva koja je bila usmjerena na skrb o hrvatskim braniteljima, predlaže se promjena naziva bolnice, rekao je Beroš.

Vlada je dala prethodnu suglasnosti ravnateljici Središnjeg registra osiguranika (Regos) za sklapanje Sporazuma o savjetodavnim uslugama s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj uz naknadu u iznosu od 700.000 eura. Riječ je o izradi mirovinskog simulacijskog modela i individualnog kalkulatora mirovina koji će se uključiti u digitalnu platformu koju uspostavi Regos.

Među ostalim, Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad 57. Vinkovačkim jesenima bez preuzimanja ikakvih financijskih obveza. Nije međutim prihvatila zaključke dviju oporbenih zastupnica - Karoline Vidović Krišto o tome da se zatraži provođenje nadzora usklađenosti prihoda i imovine nad pravosudnim dužnosnicima, te Marije Selak Raspudić (Most) o potrebi stavljanja u funkciju Banke hrane.

  • +6
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic