DEMANTI ŽUŽULOVIH ODVJETNIKA

'Skladgradnja nije radila vijadukte, tunele i mostove'

03.01.2011 u 16:38

Bionic
Reading

Odvjetnički ured Primorac i partneri koji zastupa brću Žužul, vlasnike građevinske tvrtke Skladgradnja demantira tekst kojeg je tportal.hr prenio iz Večernjeg lista. Demanti prenosimo u cijelosti.

Ovo je samo jedan u nizu tekstova u kojima se ne iznose nikakve činjenice osim ukupne duljine dionice, a tvrtku Skladgradnja –grup d.o.o. se pokušava ocrniti na osnovu neprovjerenih navoda i izjava nepoznatih istražitelja koji 'navodni uskočki postupak' ne bi smjeli ni komentirati u medijima.

Ponovno ističemo kako je tvrtka Skladgradnja –grup d.o.o., radove izvodila kao podizvođač, te da je vrijednost njezinog ugovora za dionice koje je radila bila manja od onog što je glavni izvođač radova ugovorio s Hrvatskim autocestama.

Na dionici o kojoj pišete i pritom neosnovano prozivate tvrtku Skladgradnja –grup d.o.o., posebno naglašavamo kako tvrtka Skladgradnja –grup d.o.o. nije radila tunele, vijadukte niti mostove.

Jednako tako tvrtka Skladgradnja –grup d.o.o nije gradila niti jedno odmorište za koje ste napravili pravi mali scenarij kako se nezakonito obogatiti.

Činjenica je da je tvrtka Skladgradnja –grup d.o.o. na navedenim dionicama gradila ukupno svega tri prijelaza za životinje i to, ponavljamo, kao podizvođač glavnog izvođača (Viadukt d.d. i Strabag d.o.o.) i to jedan prijelaz na dijelu autoceste od Dugopolja do Šestanovca te dva prijelaza od Šestanovca do Ravče.

Od ukupne vrijednosti radova tvrtka Skladgradnja –grup d.o.o. odradila je manje od 4 % ukupne vrijednosti radova. Prema tome, nikakve navodne viškove od mostova i vijadukata, što god to značilo, nisu ni mogli koristiti.