VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Skinuli raspelo sa zida zbog Josipovića?

križ raspelo grb

križ raspelo grb

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Andrija Lučić

Raspelo koje je stajalo na središnjem zidu Dvorane poglavarstva zgrade Varaždinske županije uklonjeno netom prije posjeta Ive Josipovića 10. siječnja

Raspelo je u dvoranu postavljeno početkom 2009. godine, a blagoslovio ga je varaždinski biskup msgn. Josip Mrzljak, piše Jutarnji.hr.

Josipović je inače javno podržavao svog prethodnika Stjepana Mesića u inicijativi za uklanjanje vjerskih obilježja iz javnih prostora. Zaposlenici zaduženi za protokol Varaždinske županije očito novoizabranom predsjedniku, deklariranom agnostiku, nisu željeli dignuti živce, pa su križ sa središnjeg zida, gdje je stajao iznad grba županije, maknuli na bočni.

Stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol Varaždinske županije Iva Janežić tvrdi da premještanje raspela nema veze s posjetom Ive Josipovića, iako priznaje da je do premještanja doista došlo uoči njegovog posjeta Varaždinu i Županiji.

'Varaždinska županija željela urediti dvoranu prema načelima pravila i običaja o ponašanju u diplomatskom ophođenju', kaže Janežić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi