MINUS OD 19 MILIJUNA KUNA

Škegro pomaže Radiju 101 riješiti probleme

Bionic
Reading

Mogu potvrditi da je Quaestus u studenome pomagao u konzultantskim poslovima i analizi pri utvrđivanju duga, kaže direktor Radija 101 Drago Perić

Dio tvrtke Quaestus Borislava Škegre koji se bavi financijskim savjetovanjem uključio se u rješavanje velikih problema koji su snašli Radio 101. Podsjetimo, "stojedinica" duguje otprilike 19 milijuna kuna državi i dobavljačima – Hini, Odašiljačima i vezama te ZAMP-u, piše Večernji list

– Nemam informacije da se Škegro uključio u rješavanje problema Radija 101. Mogu samo potvrditi da je Quaestus u studenome prošle godine, odnosno njihov financijski savjetnik Ante Ramljak, pomagao u konzultantskim poslovima i analizi poslovanja kada je ustanovljeno da dugujemo 19 milijuna kuna – rekao je Drago Perić, predsjednik uprave Radija 101.

Danas je naime istekao rok iz sporazuma s Poreznom upravom po kojemu Radio 101 mora uplatiti barem dio od osam milijuna kuna koliko duguju državi.

– Još nismo dobili rješenje o ovrsi, ali ga očekujemo tijekom dana – kazao je Perić

Borislav Škegro

Ministar financija Ivan Šuker nam je pak potvrdio da se prema zakonu porez nikome ne oprašta, no ako tvrtka iznese dobar poslovni plan, onda im se plaćanje može prolongirati. Radio 101 već je prije zamolio za pomoć i Grad Zagreb jer je dijelom i odgovoran za sadašnje katastrofalno stanje.

Sve do kraja 2008. godine Grad je imao 25 posto vlasništva i svoje ljude u NO. Ako je Grad mogao dati 70 milijuna kuna televiziji Z1 te 20 milijuna dvotjedniku Zagreb.hr, zašto i Radiju 101 ne bi dao sedam milijuna kuna jednokratne pomoći, pita se Perić. Negativan odgovor iz Grada brzo mu je stigao.

– Molili su me ljudi iz vodstva Radija 101 da budu posve neovisni i mi smo svojih 25 posto uložili u tu neovisnost. Bilo kakva intervencija Grada bila bi upletanje u politiku te kuće – odgovorio je gradonačelnik Milan Bandić.

Krivca za financijsku propast na Radiju 101 vide u liku Darija Duspera, bivšeg predsjednika uprave, protiv kojega su prije deset dana podnijeli kaznenu prijavu. Dusper je prije odgovorio Periću da visinu duga od 19 milijuna kuna ne može komentirati jer nije vidio dokument i metodu izračuna duga. Dusper smatra da je dug znatno manji od navedena iznosa. Pošto ih je Bandić odbio, upravi Radija 101 preostala je još samo jedna mogućnost da taj radio preživi – hitan pronalazak strateškog partnera.

Borislav Škegro savjetnik je Vlade, a njegova tvrtka Quaestus savjetovala je Radio 101 u pronalaženju rješenja za poboljšanje poslovanja, a na temelju kojega bi potpredsjednik Vlade Ivan Šuker mogao reprogramirati obveze radija prema državi od osam milijuna kuna.

Quaestus je na početku trebao u Stojedinici posložiti knjige i ustanoviti financijski račun jer je očito bivša uprava zanemarila taj posao, a novu je upravu koja je postavljena potkraj prošle godine takav način rada iznenadio. Poslovni plan kojim se jamči dobro poslovanje navodno je gotov pa se očekuje da Šuker odobri reprogram plaćanja.