primanje mita

Škare Ožbolt o sucima, USB sticku: Ako su ti sadržaji nastali za vrijeme trajanja postupka protiv Zdravka Mamića, to je zbilja prava katastrofa

18.03.2021 u 16:23

Bionic
Reading

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt ocijenila je u četvrtak da su optužbe koje je osuđeni bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić iznio na račun šestorice sudaca nakon pravomoćne presude - najveći udar za stabilnost pravne države dosad

Mamić je nakon pravomoćne presude teško optužio šestoricu hrvatskih sudaca za primanje mita te DORH-u i na adrese nekoliko odvjetnika poslao USB s fotografijama za koje tvrdi da potkrepljuju njegove navode.

"U javnost izlaze dijelovi fotografija, izjave i drugi sadržaji s USB sticka Zdravka Mamića, a u kojima se teško optužuju suci vezani za njegov kazneni postupak u Osijeku. Ove su optužbe najveći udar za stabilnost pravne države dosad", ustvrdila je Škare Ožbolt u priopćenju.

Pita se bi li se taj USB stick ikada pojavio u javnosti da je presuda bila drugačija.

Škare Ožbolt kaže da su se ti suci trebali izuzeti ako su fotografije i ostali navedeni sadržaji nastali prije početka postupka protiv Zdravka Mamića. "Ako su ti sadržaji nastali za vrijeme trajanja postupka protiv Zdravka Mamića, to je zbilja prava katastrofa", ističe.

U Hrvatskoj, poručuje, ima 1700 poštenih i dobrih sudaca, na koje je zbog nekoliko sramotnih, pogrešnih i krivih iz afere Mamić bačena sjena.

"Sad kad je sve otkriveno, na potezu je pravna država, koja treba žurno reagirati, kako se ne bi stvorila pogrešna slika o sucima", zaključila je.