ŽUPANOVA OCJENA

Šišljagić: Pomaci u gospodarstvu mali ali vidljivi

21.12.2015 u 13:56

Bionic
Reading

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić ocijenio je danas prigodom blagdanskog prijema kako su vidljivi određeni pomaci u gospodarstvu u Županiji, ali da su ti pokazatelji još mali

Na blagdanskom prijemu za predstavnike vjerskih zajednica, javnih, kulturnih i drugih institucija Šišljagić je rekao kako je nezaposlenost u Županiji i dalje velika i kako su samo ove godine štete od elementarnih nepogoda iznosile više od 600 milijuna kuna. Unatoč tome, dodao je župan, nastoje se osigurati dostatna financijska sredstva za pomake u školstvu, zdravstvu i drugim područjima djelovanja, prenosi Hina.

'Bez obzira na naznake da izlazimo iz krize, kako na državnoj tako i na županijskoj razini, ti su pokazatelji još mali', rekao je Šišljagić

Nadbiskup đakovačko-osječkiĐuro Hranić upozorio je pak kako je 'Hrvatska izašla iz rata, ali se suočava s korupcijom, koja potkopava same temelje našeg osobnog i društvenog života i zastire naš pogled u budućnost', dodajući kako je 'pogubna zamka misliti da naš život ovisi samo o materijalnim dobrima i novcu te da ništa osim kapitala nema vrijednost i dostojanstvo'.

Svjedoci smo da glad za novcem, kapitalom, vlašću, moći i društvenim prestižem rađa ratovima i korupcijom. Svojom ohološću i pohlepom korupcija bezobzirno gazi i uništava najranjivije te najsiromašnije slojeve našega društva, rekao je nadbiskup, zaključivši kako je Božić svetkovina koja 'nam omogućava da nas dodirne milosrdna Božja ljubav kako bismo u svoje djelovanje i društvene odnose unosili više osjećaja, milosrđa i solidarnosti za druge'.