HDDSB PREDAO LISTU

Šišljagić: Mi smo eurorealisti

18.03.2013 u 20:28

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić predao je danas u Državno izborno povjerenstvo (DIP) listu kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu koalicije HDSSB-a, Hrvatskoga demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije (HDSSD) i Zelenih Hrvatske.

Praćen kandidatima s liste, Vladimir Šišljagić je istaknuo da su oni eurorealisti i ocijenio da je riječ o najjačoj listi i programu. 'Programi su nam vrlo slični, mi smo eurorealisti', rekao je Šišljagić, najavljujući da će stranke u Bruxellesu maksimalno štititi hrvatske nacionalne interese i istodobno nastojati najbolje iskoristiti europske fondove za ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske.

Zamoljen da komentira današnju izjavu premijera Zorana Milanovića da stranke desnice šire mržnju, Šišljagić je kazao kako ne želi komentirati premijerove 'eskapade bez glave i repa'.

Kazao je tek da premijer osobe koje se ne slažu s njegovim mišljenjem naziva crnokošuljašima, a ponovio je da je HDSSB zatražio premijerovu neopozivu ostavku zbog subotnje izjave da se u Hrvatskoj vodio građanski rat, koju u HDSSB-u tumače kao 'čin nacionalne veleizdaje'. 'On to možda nije kazao eksplicite, ali je potpuno jasno da je to mislio', kazao je Šišljagić.

Naglasio je da se u Hrvatskoj vodio oslobodilački i obrambeni rat, ali i izrazio zabrinutost jer je 'zakonodavna vlast u posljednjih nekoliko godina propustila reagirati na sudske presude u kojima stoji da se u Hrvatskoj do 8. listopada 1991. vodio građanski rat, da je jedina legitimna vojska bila JNA, a da su Zbora narodne garde i Hrvatska vojska bile paravojska'.

Podsjetio je da je takvo tumačenje dio obrazloženja presude protiv Branimira Glavaša.