OBJAVIO KANDIDATURU

Šišljagić kandidat Snage Slavonije i Baranje za osječkog župana

31.01.2017 u 11:08

Bionic
Reading

HDSSB-ov disident Vladimir Šišljagić prvi je službeno predstavljeni kandidat za župana Osječko-baranjske županije. Na predstojeće lokalne izbore izlazi kao nezavisni kandidat Snage Slavonije i Baranje, nezavisnih lista pet slavonskih županija

'Ministarstvo uprave još uvijek nije odgovorilo čiji je HDSSB pravi, što nazivamo šutnjom administracije čime čine trajne i nepopravljive posljedice HDSSB-u, Hrvatskom Saboru i Hrvatskoj. Dodatni razlog za zabrinutostranku i sumnje u vjerodostojnost tijela državne vlasti svakako je i potpuno nerazumno odgađanje odluke Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora o mandatu HDSSB-a', rekao je u Osijeku predstavljajući Snagu Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić.

Podsjetimo, nakon razlaza s neformalnim šefom HDSSB-a Branimirom Glavašem, stranački disidenti Šišljagić i Dinko Burić smatraju kako su oni pravi sljednici stranke, te se o tome spore s Glavašem i službenim predsjednikom HDSSB-a Draganom Vulinom, koji je na izbornom saboru stranke 15. siječnja ponovno izabran na čelno mjesto u stranci.

Šišljagić i Burić taj izborni sabor smatraju 'običnom predstavom za javnost' jer je sazvan, kako tumače, bez ikakvih statutarnih odluka i prethodno održanog Glavnog odbora, tijela koje ga je jedino ovlašteno sazvati.