POVIJESNI POSJET

Vulin ostaje na čelu HDSSB-a, a za šou se pobrinuo HDZ-ov Anušić

15.01.2017 u 14:20

  • +13

8. izvanredni sabor HDSSB-a

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic

Bionic
Reading

Uz Peru Galića iz Opće opasnosti koji je na gitari odsvirao 'Tri rijeke', popularnije pod nazivom 'Vraćam se', otvoren je izvanredni izborni Sabor HDSSB-a u Osijeku. Za novog - starog predsjednika izabran je Dragan Vulin, dok mu je zamjenik i dalje Karlo Šatvar. Protukandidata nije bilo

Za predsjednika HDSSB-a s 444 glasa izabran je Dragan Vulin, dok je potpredsjednik Karlo Šatvar. Od 651 člana Sabora, glasovalo je njih 456. 'Teško razdoblje za stranku je iza nas, od parlamentarnih izbora do neuspjelog pokušaja stranačkog puča', rekao je stranački predsjednik Vulin podnoseći izvještaj o radu HDSSB-a na Saboru kojemu je od 651 člana nazočio 471.

Time je zatvorena stranica sukoba i raskola HDSSB-a, nakon čega ova stranka, kako je rekao njezin stranački utemeljitelj Branimir Glavaš, diše punim plućima i grabi krupnim koracima u pripremama za predstojeće lokalne izbore.

Stranačkom Saboru, prvi put nakon osnutka ove stranke, nazočio je i predstavnik HDZ-a, saborski zastupnik Ivan Anušić.

'Izaslanik sam Andreja Plenkovića i kada sam dobio poziv, razmišljao sam kako i na koji se način obratiti ovom skupu uzimajući u obzir našu prošlost, HDZ-a i HDSSB-a. I nisam došao do zaključka kako se obratiti. Moram reći dvije stvari, podržavam Salapića i njegov rad u Saboru. Radimo na projektima koji se tiču Slavonije i Baranje, do sada imamo ista razmišljanja i isti cilj. Svi tako trebamo početi razmišljati jer je politika je sazrela, prevladala neke stvari iz prošlosti i došle su nove generacije političara', rekao je HDSSB-ovcima HDZ-ov Anušić.

Njegovu, kao i nazočnost kolega iz drugih stranaka, Glavaš je kratko komentirao: 'U politici nikada ne reci nikad.' Dodao je kako se time demantira sve one koji su napadali i osporavali politiku HDSSB-a imputirajući im kako vode politiku izolacije.

'Prije mjesec i pol dana sa svojim zastupnikom smo pristupili saborskoj većini, čime smo pokazali kako je HDSSB stranka širokih političkih nazora, prihvatljiva za različite političke opcije', rekao je Glavaš zadovoljan što su ušli u parlamentarnu većinu.

Glede njega osobno, dodao je, i stavljanja saborskog mandata u mirovanje, želio je pokazati da mu je stalo do stabilizacije stranke i kako bi preboljela unutarstranačke sukobe.

'Sada je u Saboru moj zamjenik Salapić, a što će se dogoditi narednih mjeseci, o tome nećemo gatati nego razgovarati i razmišljati kada tome dođe vrijeme', odgovorio je Glavaš koji neće sudjelovati na predstojećim lokalnim izborima.