PETA GODINA AKCIJE

Siromašni maturanti opet na maturalni ples uz pomoć HDZ-a i poduzetnika

  • Autor: M.Šu.
  • Zadnja izmjena 08.06.2015 14:52
  • Objavljeno 08.06.2015 u 14:27
Sunčana Glavak

Sunčana Glavak

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HDZ

Dok se javnost oporavlja od šoka zbog otkazivanja dodjele Oskara znanja, lijepa priča dolazi iz Međimurske županije, u kojoj je tamošnji HDZ, odnosno Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski petu godinu zaredom zajedno s donatorima omogućila odlazak na maturalni ples i maturantima teškog socijalnog stanja

'Ove godine primili smo 47 zahtjeva svih čakovečkih srednjih škola, za što smo zajedno sa sponzorima osigurali 6755 kuna, a do sada je u ovih pet godina kroz akciju 'prošlo' blizu 500-ak korisnika, odnosno maturanata, za što je bilo osigurano 40-ak tisuća kuna', istaknula je inicijatorica akcije i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Međimurske županije.

Pojasnila je kako su imena djece anonimna, a škole šalju samo broj učenika i cijenu maturalne večere te donatori uplaćuju iznose izravno na žiroračun škole.

S obzirom na odluku Agencije za odgoj i obrazovanje da ove godine neće biti dodjele Oskara znanja za najbolje hrvatske učenike, Glavak je uputila oštru kritiku zbog takve odluke, a kako su se brojni poduzetnici i građani uključili i žele pomoći, ispada, kako je rekla, umjesto da država, odnosno Vlada skrbi o svojim građanima, građani se moraju skrbiti o Vladi.

U ime ravnatelja svih čakovečkih srednjih škola zahvalila je ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Bosiljka Vinković Kukolić.

'Drago mi je da postoje ljudi koji su spremni pomoći učenicima i roditeljima da pamte taj, za njih jedan od najljepših događaja u životu', rekla je Vinković Kukolić.

Sunčani Glavak uručila je zahvalnicu škole kojom se, kako je rekla, skromno odužuju u ime svih roditelja i učenika te ravnatelja srednjih škola.

Predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat istaknuo je kako će predložiti da ova jedinstvena i prepoznatljiva akcija na nacionalnoj razini zaživi i u ostalim županijama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!