RIBIĆ SA SELOTEJPOM

Sindikalci ogorčeni: Vladajući su s NSK skidali plakate o štrajku

30.10.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja izvijestio je na konferenciji za novinare o vrlo visokom odazivu na jučerašnji štrajk na fakultetima, a sindikalist Igor Radeka pritom je kazao i da su vladajući sa zidova Nacionalne i sveučilište knjižnice, gdje je premijer Plenković u podne predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, skidali plakate o štrajku

Vilim Ribić ustvrdio je da je 'stigla naredba iz Vlade da se maknu plakati o štraku bez ikakve pravne osnove'.

'Kad smo to čuli, uzeo sam dva plakata sa sobom i selotejp i vratio se samo sa selotejpom. Sjeo sam na svoje mjesto kao uzvanik, a kad sam se okrenuo, plakata više nije bilo. Osoba zadužena za protokol rekla je ministru umutarnjih poslova Davoru Božinoviću da je Ribić ponovno postavio plakate', ispričao je Ribić, prenosi Dnevnik Nove TV.

  • +26
Predstavljanje hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Igor Radeka dodao je da je 'puno važnije kako Hrvatska vodi zemlju u toj Europskoj uniji' i da se plakati skidaju, a u isto vrijeme govori se o svijetloj budućnosti EU.

Romana Mihelić iz sindikata rekla je da je u štrajku 80 posto zaposlenih na Filozofskom fakultetu.

'Žele ustrajati do kraja, primjerice računovodstvo ne izdaje putne naloge profesorima'', rekla je Mihelić.

Dodaje da na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu štrajka 99 posto zaposlenih. Također, u štrajku su u Nacionalnoj knjižnici.

Na internetskoj stanici NSK stoji da će zbog izvanrednih okolnosti Knjižnica danas, 30. listopada 2019. godine, biti otvorena do 16 sati. Nikakvo obrazloženje nije ponuđeno.