'izrazio simpatije'

Sin riječkog moćnika bliskog Liniću dao 30.000 kuna Bruni Esih

15.05.2017 u 16:50

Bionic
Reading

Brunu Esih simpatizira i Aleksandar Maras, sin poznatog riječkog biznismena kojega su mediji nazivali i 'kraljem remorkera' te isticali njegovu povezanost sa Slavkom Linićem, nekoć najmoćnijim riječkim političarom. Aleksandar Maras Bruni Esih donirao je zakonom maksimalno dopušten iznos, a njegova supruga Željka Maras za tportal kaže kako on nema nikakvih političkih ambicija te da je donacija samo izraz njegove simpatije prema političkoj opciji koju zagovara Esih

Prema dosad objavljenim privremenim podacima o donatorima kampanje za lokalne izbore, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Bruna Esih prikupila je nešto više od 210 tisuća kuna.

Za fizičke osobe zakonom maksimalno dopušten iznos donacije od 30 tisuća kuna Bruni Esih uplatile su tri osobe – Mila Budimir, Aleksandar Kršnjavi i Aleksandar Maras, najzvučnije ime među njezinim donatorima.

Njegov otac Ante Maras poznati je riječki biznismen koji je većinski udio u vlasništvu tvrtke Jadranski pomorski servis lani prodao dvjema talijanskim tvrtkama. U trenutku prodaje, prema pisanju Novog lista, tvrtka je u floti imala jedanaest tegljača, tri teglenice i pontonsku dizalicu te je zapošljavala 88 radnika.

Aleksandrova supruga Željka Maras za tportal potvrdila je da je njezin suprug donirao novac za kampanju Brune Esih.

'Moj suprug ne obnaša nikakvu javnu funkciju i nema političkih ambicija. Riječ je o čistom simpatizerstvu političke opcije Brune Esih', rekla nam je Željka Maras. Njezin suprug, kaže, ne želi davati izjave za medije.

Napomenula je da njezin suprug Aleksandar Maras više ne radi u tvrtki Jadranski pomorski servis te da je njegov otac Ante ostao 'suvlasnik te tvrtke u minimalnom postotku', a da je većinski paket dionica prodan 2016. godine.

Mediji su Antu Marasa nazivali 'kraljem remorkera' te su naglašavali njegove veze s tada najmoćnijim riječkim političarom Slavkom Linićem.

Naime velika je afera puknula kada je javno istupila Mirja Tomas, dugogodišnja tajnica Ante Marasa, i ustvrdila da je Maras 2002. godine novčano nagradio nekoliko osoba, među kojima je i Slavko Linić, zbog navodnog pogodovanja prilikom privatizacije tvrtke Jadranski pomorski servis.

Afera se ispuhala 2015. godine, kad je sutkinja riječkog Općinskog suda na ročištu postupka u kojem je Slavko Linić tužio jedan portal predočila dopis iz tršćanskog suda u kojem se navodi da Linić nije vlasnik računa u tršćanskoj štedionici Cassa di risparmio, na koji mu je, prema tvrdnjama tog medija, uplaćen mito zbog pogodovanja u privatizaciji tvrtke Jadranski pomorski servis.