RAT U IZRAELU

Šest Palestinaca ubijeno na Zapadnoj obali, među njima i maloljetnik

26.11.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Izraelske snage ubile su vatrenim oružjem šest Palestinaca, uključujući jednog maloljetnika, na okupiranoj Zapadnoj obali kasno u subotu i rano u nedjelju, prema palestinskom ministarstvu zdravstva

Pet smrtnih slučajeva dogodilo se u gradu Jeninu, a šesti u Yatmi, selu u blizini grada Nablusa.

Šest drugih Palestinaca ozlijeđeno je tijekom pucnjave u Jeninu, priopćilo je ministarstvo.

Ured glasnogovornika izraelske vojske rekao je da provjerava izvješća.

Službena palestinska novinska agencija WAFA rekla je da su izraelske snage napale Jenin " pucajući mecima i okružujući vladine bolnice i sjedište Društva Crvenog polumjeseca".

Nasilje na Zapadnoj obali povećalo se otkako je palestinski islamistički pokret Hamas, koji je na vlasti u Pojasu Gaze, oteo taoce u krvavom napadu na izraelski teritorij 7. listopada kada je, prema podacima izraelske vlasti, ubijeno 1200 ljudi, velikom većinom civila.

Izrael je nakon toga nemilosrdno bombardirao Pojas Gaze i pokrenuo kopnenu ofenzivu 27. listopada kako bi "eliminirao" Hamas, koji je na vlasti u toj enklavi od 2007. godine. U izraelskim bombardiranjima poginulo je gotovo 15.000 ljudi, navodi Hamasova vlada.

  • +13
Sukobi na Zapadnoj obali Izvor: Profimedia / Autor: YURI CORTEZ / AFP / Profimedia

Na Zapadnoj obali izraelski doseljenici i vojnici ubili su gotovo 230 Palestinaca, navodi Ministarstvo zdravstva Palestinske vlasti kojom u tom području vlada Fatah.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'