dosta im je

Propalestinski prosvjednici u Londonu traže trajni prekid vatre u Gazi

25.11.2023 u 20:47

Bionic
Reading

Deseci tisuća propalestinskih prosvjednika okupili su se u subotu u središtu Londona kako bi pozvali na trajni prekid vatre u Pojasu Gaze. "Treba nam puna potpora za trajni prekid vatre u Gazi", rekla je 64-godišnja prosvjednica Kate Hudson.

Prosvjedni mimohod je organiziran drugog dana četverodnevnog primirja između Izraela i palestinske islamističke organizacije Hamas.

Policija, koja je prosvjednicima dijelila letke kako bi ih upozorila da ne krše zakon, uhitila je jednog muškarca pod sumnjom poticanja na rasnu mržnju.

Prema policiji, uhićeni je viđen s plakatom s nacističkim simbolima.

U nedjelju je u Londonu pak najavljeno okupljanje protiv antisemitizma, zbog čega je londonska policija za vikend angažirala više od 1500 čuvara reda kako bi se nosila s dva uzastopna prosvjeda.

Bivša ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman nedavno je smijenjena nakon što je u jednom članku optužila policiju da primjenjuje "dvostruke standarde" kada je riječ o prosvjedima za potporu Izraelu i propalestinskim prosvjedima što je, kako su 13. studenoga rekli oporbeni laburisti, rasplamsalo napetosti na propalestinskim prosvjedima.