treći mandat

Serđo Obratov ponovno izabran za glavnog urednika Hine

17.02.2022 u 18:07

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hine imenovalo je u četvrtak Serđu Obratova na novi četverogodišnji mandat za glavnog urednika Hine

Obratov je izabran na prijedlog ravnateljice Hine, nakon provedenog javnog natječaja i savjetodavnog izjašnjavanja na kojem je dobio potporu 66,27 posto kreativnog osoblja agencije.

Na natječaju za glavnog urednika izvještajne novinske agencije, uz Obratova, kandidirala se još novinarka i urednica Hine Slavica Cvitanić.

Obratov je zahvalio na podršci koju su mu iskazali zaposlenici Hine te najavio da će u idućem četverogodišnjem razdoblju nastaviti s obogaćivanjem i nadogradnjom postojećih Hininih servisa, ali i razvojem novih, posebice na području multimedije.

Uz ponudu novih usluga i servisa korisnicima i medijskom tržištu, u planu je daljnje 'otvaranje' Hine široj javnosti kroz pokretanje novih portala sa specijaliziranim sadržajima dostupnim svim građanima, poput tri postojeća: Zdravlje, EU i Okoliš. Time se, kako je rekao, želi dodatno učvrstiti položaj Hine kao javnog servisa temeljenog na profesionalnom, točnom, pouzdanom, brzom i nepristranom izvještavanju.

Novi/stari glavni urednik Hine izrazio je nadu da će se u svom trećem mandatu, zajedno s kolegicama i kolegama, vratiti u redakcijske prostorije teško oštećene u potresu 2020., zbog čega Hinini radnici već dvije godine rade od kuće.

Obratov je rođen 1971. u Zagrebu, diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, a cijeli je novinarski radni vijek proveo u Hini kao novinar i urednik podredakcije Kronika i društvo. Ovo mu je treći mandat na mjestu glavnog urednika Hine, a prvi put je imenovan u ožujku 2013.