ŽELE JOSIPOVIĆA KAO JAMCA

Seljaci ipak dolaze u Zagreb

21.03.2011 u 09:29

Bionic
Reading

'Pristali smo da se pregovara u Zagrebu jer želimo da nazoči i predsjednik Ivo Josipović kao jamac da se dogovor neće izigrati kao dosad', rekao je Stjepan Filić, jedan od organizatora prosvjeda

Seljaci koji prosvjeduju na tri punkta na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije već 12. dan ipak su pristali na prijedlog ministra Čobankovića da se razgovori održe u Zagrebu pa će se predstavnici prosvjednika u sve tri slavonske županije tijekom dana uputiti prema metropoli.

'To je definitivni dogovor, ali ne znamo točno vrijeme sastanka i o tome sada još pregovaramo. Pristali smo da se pregovara u Zagrebu jer želimo da razgovorima nazoči i predsjednik Ivo Josipović kao jamac da dogovor neće biti izigran kao dosad. I ranije smo tražili, a to je bio i jedan od uvjeta, da uz ministra Čobankovića i premijerku Jadranku Kosor i predsjednik Josipović parafira postignut dogovor. Još ne znamo hoće li predsjednik doći u Ministarstvo poljoprivrede gdje će biti razgovori ili će izaslanstvo prosvjednika otići k njemu na Pantovčak. Ta satnica još nije dogovorena', rekao je jutros Stjepan Filić, jedan od organizatora prosvjeda u najistočnijoj županiji.

Dodao je da se promet na sva tri punkta, kod Jarmine, Ilače i Podgrađa, odvijao nesmetano jer su traktori zauzeli samo jedan kolni trak te najavio da će na punktu kod Ilače u 10 sati opet blokirati promet kao upozorenje da na pregovorima misle ozbiljno.