LUDI PROVODI

Šefovi zagrebačke Plinare s eskort damama

23.10.2011 u 12:19

Bionic
Reading

Večernji list razotkriva kako je menadžment Gradske plinare Zagreb namještao poslove s kooperantima i zauzvrat dobivao mito, kako je tekla primopredaja prljavog novca i kako su zajedno putovali svijetom i na razuzdane noćne zabave trošili desetke tisuća kuna

U ekskluzivnom serijalu o poslovima i lifestyleu zagrebačkih plinskih ortaka, Večernji list donosi priču o tome kako je podmićivanje 'na ruke' preraslo u skupe večere po zagrebačkim restoranima, a s vremenom su krenula i putovanja.

Direktori Gradske plinare, priča izvor Z. G., čiji su podaci poznati redakciji Večernjaka, bilježili su fotoaparatom detalje s putovanja po poznatim skijalištima, jedrenja Jadranom, a potom i dalekim destinacijama poput Tajlanda, Singapura i Kube.

Zabava do ranih jutarnjih sati uključivala je ples na štangi i opijanje u društvu egzotičnih djevojaka upitna morala, a za podmirivanje troškova direktori su kooperantima 'vraćali' stalnim namještanjem poslova.

'U Tajlandu je svatko sebi nalazio djevojku jer je tamo prostitucija normalna stvar. Tajland je destinacija za seks i svi smo to dobro znali', navodi Z. G., koji je bio sudionik tih događaja.

Dodaje da su to obično bile djevojke s kojima su započinjali druženje tijekom večere, a sve se plaćalo na račun tvrtke, preko poslovnih kartica.

'Nakon povratka direktori bi nazvali i rekli da ću dobiti račune. Uvijek su prelazili cijene putovanja, ali ja sam ih redovno podmirivao, i to uvijek na isti račun iste zagrebačke putničke agencije (podaci poznati redakciji Večernjeg lista)', kaže Z. G., bivši vlasnik tvrtke koja je godinama uz mito poslovala s Plinarom.

Druženja su počela 2000. godine, kada je na čelo Holdingove podružnice došao V. T., sada već bivši direktor gradske tvrtke. On je zajedno s D.Z., bivšim financijskim direktorom, te I. Š., šefom marketinga, dogovaranje poslova ubrzo premjestio u restorane, a 2004. počela su brojna putovanja.

Fotografije razuzdanih provoda pogledajte ovdje, a više možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjaka.