pokazali su mu

[VIDEO] Šefovi bogatih zemalja rugaju se Putinovoj slici na kojoj jaše konja. Von der Leyen: 'O, da. Jahanje je najbolje'

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2022 19:14
  • Objavljeno 26.06.2022 u 18:55
Vladimir Putin - ilustracija

Vladimir Putin - ilustracija

Izvor: Profimedia / Autor: Astakhov Dmitry / TASS / Profimedia

Čelnici skupine sedam bogatih nacija ismijali su u nedjelju 'macho' fotografiju njihovog odsutnog protivnika Vladimira Putina na prvom sastanku trodnevnog samita u Njemačkoj kojim je dominirala tema ruske invazije na Ukrajinu. Kad su se čelnici G7 okupili u odijelima na prvom sastanku trodnevnog samita u vrućim bavarskim Alpama, britanski premijer Boris Johnson pitao je trebaju li skinuti sakoe ili još nešto sa sebe

"Svi moramo pokazati da smo čvršći od Putina", rekao je Johnson što je izazvalo smijeh nekih njegovih kolega. "Jahanje konja goli do pasa", dodao je kanadski premijer Justin Trudeau.

"O, da. Jahanje je najbolje", rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Putin, koji njeguje svoj sportski imidž, nekoliko je puta bio bez majice na fotografijama koje su objavili ruski državni mediji. Na jednoj fotografiji jahao je smeđeg konja, a nosio je sunčane naočale, zlatni lančić i vojničke hlače.

Čelnici G7 razgovarali su o naporima za daljnju izolaciju Rusije zbog njezine invazije na Ukrajinu u kojoj su ubijene tisuće ljudi, a milijuni protjerani iz svojih domova.

Velika Britanija, Kanada, Japan i Sjedinjene Države najavile su da će zabraniti uvoz ruskog zlata. Članice skupine G7 su još Francuska, Italija i Njemačka.