neven Ljubičić za tportal

Šef Upravnog vijeća KBC-a Split: Meštrović još uvijek nije službeno dao ostavku, a vidjet ćemo što će reći inspekcija

12.05.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split Julije Meštrović svoju neopozivu ostavku usmeno je uručio ministru zdravstva Viliju Berošu, ali to još uvijek nije službeno učinio i prema Upravnom vijeću ove bolnice, kao tijelu koje ga imenuje i razrješuje. To je za tportal potvrdio predsjednik UV-a Neven Ljubičić

'Osobno nisam službeno obaviješten o ostavci, samo sam se čuo s ministrom koji mi je to priopćio. U tijeku je inspekcijski nadzor u bolnici i nakon što doznamo sve detalje sastat ćemo se i donijeti odluku', kazao nam je Ljubičić. Pretpostavlja da će se to dogoditi 'vrlo, vrlo brzo'. Ako Meštrović ostane nepokolebljiv, kako sada izgleda, Upravno vijeće trebalo bi raspisati natječaj za novog ravnatelja bolnice, a istovremeno imenovati vršitelja dužnosti za prijelazni period.

'Bolnica u svakom slučaju mora nastaviti funkcionirati i to je apsolutno ključno. Ako se ostavka gospodina Meštrovića uvaži, slijedi prijelazni period s vršiteljem dužnosti', potvrdio je Ljubičić, inače bivši HDZ-ov ministar zdravstva. Premda je on osobno koncem 2018. bio protiv izbora Julija Meštrovića za ravnatelja i bio je nadglasan, o čemu je tportal izvještavao, danas je izuzetno zadovoljan njegovim radom. Usprkos skandaloznom propustu KBC-a, u kojemu je zamijenjen identitet dviju žena zaraženih koronavirusom, pa je jedna od njih umrla i pokopana je pod tuđim imenom.

>>> Šef splitske bolnice izabran mimo volje ministra Kujundžića?

'Gospodin Meštrović lijepo je radio svoj posao, a pitanje je što se u ovom slučaju doista dogodilo, ne može se upirati prstom samo u jednog čovjeka. Njegova ostavka je visoko moralan čin, a obiteljima pogođenim ovim propustom i ja izražavam žaljenje i ispričavam se', zaključio je Ljubičić.

  • +13
Julije Meštrović Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX