našao se na krivom mjestu

Šef osječkog SDP-a zaprepastio se kada je vidio izborne liste, morao je stopirati i Google!

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:29
  • Objavljeno 19.06.2020 u 08:36
Bionic
Reading

Izborne liste za parlamentarne izbore samo su potvrdile veliku podijeljenost u SDP-u, a u četvrtak smo dobili još jednu potvrdu kako u vrhu stranke i oko njega ima ljudi koji su tamo zalutali. Njihova žrtva ovaj put ispao je Boris Piližota, predsjednik osječkog SDP-a i dogradonačelnik Osijeka.

On je, naime, prema vlastitoj, ali i želji SDP-a Osijek trebao biti na 14. mjestu liste u IV. izbornoj jedinici. Poznato je da su Piližota i osječki SDP oporba aktualnom vodstvu stranke i predsjedniku Davoru Bernardiću, pa je shodno tomu Piližota u svim planovima vrha stranke trebao dobiti neulazno mjesto na listi. Konkretno 11.

No, Predsjedništvo stranke, a potom i Glavni odbor na kraju su uvažili njegovu želju da ga se stavi na posljednje 14. mjesto i da s njega krene u preferencijalnu kampanju koju je sa svojim timom već osmislio.

Piližota je krenuo u pripremu materijala. Uložio je vlastiti novac za preferencijalnu kampanju i tiskanje letaka, kampanju na društvenim mrežama, zakupio prostor na Googleu gdje su reklame trebale krenuti od ponoći s četvrtka na petak, formirao call centar, na svom Facebook profilu objavio da kreće s 14. mjesta, dao čak i intervju za lokalni portal..., a onda se cijeli plan urušio i sada se sve mora prilagođavati. Naime, na listi koju je SDP predao DIP-u Piližota je ostao na 11. mjestu. Sve što je, dakle, pripremio mora mijenjati. U četvrtak je morao zaustavljati Google...

'Ljut sam i razočaran. Teško mi je shvatiti da se u ozbiljnoj stranci može dogoditi ovakav propust. Zvao me Bernardić, ispričavao se kazavši da je došlo do propusta u prepisivanju lista... Kako god, ovo se nije smjelo dogoditi', evidentno ljut bio je Piližota kada ga je Jutarnji nazvao za komentar. Dodao je i da ne želi vjerovati u nečiju zločestu namjeru. No, šteta je učinjena, a on je ispao žrtva.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal