dvoboj fenjeraša

Hajdaš Dončić i Kovač, zadnji na listi SDP-a i HDZ-a, procijenili koliko će im preferencijalnih glasova trebati da opet dohvate Sabor

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:29
  • Objavljeno 18.06.2020 u 23:05

Izvor: Screenshot / Autor: rtl.hr

Siniša Hajdaš Dončić (SDP) koji se nalazi na 14. mjestu u 3. izbornoj jedinici i Miro Kovač (HDZ) također na zadnjem 14. mjestu, ali u 6. izbornoj jedinici bili su gosti RTL Direkta procijenili su koliko bi im kao fenjerašima trebalo preferencijalnih glasova da uđu u Sabor

'Ako bismo ponovilo rezultat od prije četiri godine, a to očekujemo - pobjedu, meni bi trebalo oko 6000 glasova. Prije četiri godine bio sam šesti u devetoj jedinici, imao prolazno mjesto i imao sam skoro 13.000 pereferncijalnih glasova', kazao je Kovač.

Hajdaš Dončić je naveo da je prije bio nositel prvi na listi i imao 21.000 glasova, a da će mu sada po nekoj procjeni trebati njih 9000.

Upitani hoće li nakon izbora biti crveno-plave koalicije obijica su negativno odgovorila.

'Mislim da ćemo biti zajedno u saborskoj klupi, ali da nećemo biti zajedno što se tiče koalicije. Ne dolazi u obzir koalicija s HDZ-om', kazao je SDP-ovac.

Kovač je dodao da nema koalicije s SDP-om.

'Mi ćemo pobijediti i formirati vladu. Imat ćemo najviše mandata i napraviti koaliciju sa snagama koje će htjeti s nama koalirati', kazao je Kovač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!