TRAŽI SE PEDRO

Šef Hrvatskih voda ponudio ostavku

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 22.09.2010 09:15
  • Objavljeno 22.09.2010 u 07:50
Jadranko Husarić

Jadranko Husarić

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić izjavio je večeras u Dnevniku HTV-a kako su napravili sve što su trebali napraviti po državnom planu obrane od poplave, a stavio je i mandat na raspolaganje

'Radili smo po državnom planu obrane od poplave - od pripremnih radova, akcije pa do izvještavanja', rekao je, a na pitanje voditelja hoće li dati ostavku, kazao je da će dati ostavku ako će ona riješiti pitanja muka ljudi uzvodno i nizvodno od Zagreba.

'Ako će ostavka izgraditi sustav, ja ću tu ostavku vrlo rado ponuditi', rekao je Jadranko Husarić dodavši da mandat stavlja na raspolaganje.

Istaknuo je kako su samo nadljudskim naporima svih sudionika riješili puno dionica sve do Siska, gdje su spasili situaciju.

Na pitanje kako to da nisu predvidjeli ovakvu situaciju, s obzirom na to da su kiše izazvale poplave u Sloveniji prije četiri dana, rekao je da ovakve katastrofalne poplave ne mogu predvidjeti ni najmoderniji sustavi bogatih zemalja zapadne Europe, a kamoli naši.

Kazao je kako se prodor nasipa dogodio jer su stari uski nasipi s cestom koju treba maknuti u zaobalje te ocijenio kako taj problem traži ulaganje više novca.

'Gradit ćemo i nećemo više čekati na izgradnju hidroelektrane, jer treba napraviti parcijalni sustav', rekao je dodavši kako u to onda treba uložiti mnogo više novca.

Dodao je kako je svakome teško objasniti poplavu, koju je i sam dva puta doživio. 'Ljude razumijem, suosjećam s njima i jako mi je žao.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi