PROCURILA SNIMKA

Josipa Rimac i Krunoslav Jakupčić sastali se nekoliko dana prije uhićenja? Hrvatske šume demantiraju: To nije Jakupčić

06.06.2020 u 19:38

Bionic
Reading

Dnevnik Nove TV objavio je ekskluzivne snimke dvoje aktera afere Vjetroelektrane koje navodno svjedoče da su se Josipa Rimac i predsjednik uprave Hrvatskih šuma samo četiri dana prije privođenja sastali u jednom zagrebačkom kafiću

Samo četiri dana prije privođenja, u ponedjeljak 25. svibnja, u 19:43, Krunoslav Jakupčić ušetao je u jedan zagrebački kafić. Nije odmah sjeo za stol, već je nervozno šetao oko stola dvije minute, popravljao košulju i gledao kroz prozor. Točno tri minute poslije, u kafić je ušetala Josipa Rimac, piše Dnevnik.hr.

Indikativno, dvije osobe koje će četiri dana poslije biti privedene zbog korupcijske afere, u istom su kafiću. Ali nadzorna kamera otkriva da su potom sjeli zajedno za isti stol. Pozdrav implicira da se nisu sreli prvi puta.

Šef Hrvatskih šuma i državna tajnica, zajedno u kafiću. Ništa čudno, osim da četiri dana kasnije oboje nisu privedeni.

HRVATSKE ŠUME

Nova TV objavila je lažnu vijest

Iz Hrvatskih šuma promptno su reagirali na vijest o navodnom susretu Josipe Rimac i Krunoslava Jakupčića. 'Nova TV objavila je lažnu vijest da se g. Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, krajem svibnja susreo s gđom Josipom Rimac. Naime, osoba koja se susreće s Josipom Rimac na snimci objavljenoj u Dnevniku Nove TV 6. lipnja 2020. nije g. Krunoslav Jakupčić. Zadovoljštinu protiv širitelja ove lažne vijesti potražit ćemo na sudu', priopćili su iz Hrvatskih šuma.

Krunoslav Jakupčić u petak je u javnosti iznio svoju priču oko afere vjetroelektrane i poručio da je rezolutno odbijao pritiske Josipe Rimac. Nakon uvida u snimku poslali smo upit Hrvatskim šumama je li se u posljednje vrijeme Jakupčić susreo s Rimac? Odgovor je bio kratak.

"Predsjednik uprave Hrvatskih šuma nije se sastao s Josipom Rimac posljednjih nekoliko mjeseci". 

Josipa Rimac dovedena u USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hrvatskim šumama poslan je i upit što je Jakupčić 25. svibnja u kasnim poslijepodnevnim satima radio u društvu bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac i na čiju je inicijativu došlo do susreta i o čemu su razgovarali?

"Navedena informacija nije točna. Predsjednik uprave Hrvatskih šuma nije se sastao s Josipom Rimac posljednjih nekoliko mjeseci", navodi se u odgovoru.

Na ovaj članak stiglo je reagiranje Krunoslava Jakupčića, koje možete pročitati na linku u nastavku:

>>> Krunoslav Jakupčić: Netočno je da sam se našao s Josipom Rimac u kafiću četiri dana prije privođenja, na objavljenoj snimci nisam ja