VLADINO KADROVIRANJE

Šef Gradske plinare upravljat će državnom imovinom

Mladen Pejnović

Mladen Pejnović

Izvor: Promo fotografije / Autor: tribine gornji grad

Za predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) imenovan je dosadašnji direktor Gradske plinare Zagreb Mladen Pejnović, a riječ je samo o dijelu imenovanja i razrješenja unutar kadrovskih pitanja kojima se Vlada danas bavila na zatvorenom dijelu

Na prijedlog predsjednika Vlade za predstojnika Državnog ureda za trgovinsku politiku imenovan je dosadašnji tajnik Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske EU Denis Čajo.

Za predstojnika Državnog ureda za središnju javnu nabavu imenovan je karlovački SDP-ovac Dario Janković, a za predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) imenovan je dosadašnji direktor Gradske plinare Zagreb Mladen Pejnović, koji je prije preuzimanja Gradske plinare bio direktor tvrtke Nova-international Zagreb, a od 2004. do 2007. bio je na poziciji potpredsjednika korporacije Golden Telekom u Moskvi te prvi zamjenik generalnog direktora Sovintela Moskva, prisjetio se business.hr

Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima razriješeni su ravnatelji uprava te imenovani pomoćnici ministara. U Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Davorin Oršanić razriješen je dužnosti ravnatelja Uprave te istodobno imenovan pomoćnikom ministra u istom ministarstvu. Pomoćnicima ministra graditeljstva i prostornoga uređena imenovani su i Ana Pavičić Kaselj te Danijel Meštrić. U Ministarstvu zaštite okoliša i prirode razriješene su ravnateljice uprava Jasenka Nećak, Mira Medić i Marijana Mance Kowalski, a Goran Heffer, Nenad Strizrep i Davor Škrlec imenovani su pomoćnicima ministrice.

Nenad Smolčec razriješen je dužnosti ravnatelja Uprave u Ministarstvu obrane, a Sunčana Vukelić imenovana je pomoćnicom ministra obrane.

Jure Šarić i Joško Nikolić razriješeni su ravnatelji uprava u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, a Zorica Lučić imenovana je pomoćnicom ministra istog Ministarstva.

U Ministarstvu poljoprivrede pomoćnikom ministra imenovan je Dražen Kurečić.

Vlada je na današnjoj sjednici odredila ovlaštene osobe za obavljanje poslova glavnog tajnika ministarstava, iz reda rukovodećih službenika zatečenih u državnoj službi, do imenovanja glavnog tajnika ministarstva temeljem javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci.

Tako je obavljanje poslova glavnog tajnika u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava dano Sanji Palčić. Tomislavu Mičetiću dana je ovlast za poslove glavnog tajnika Ministarstva uprave, a ta je ovlast povučena, radi odlaska na novi položaj, Sanji Palčić.

Osim toga, razriješeni su dosadašnji predstavnici Vlade RH i njihovi zamjenici u Gospodarsko-socijalnom vijeću. Predstavnicima Vlade RH u Gospodarsko-socijalnom vijeću imenovani su: Radimir Čačić, Milanka Opačić, Orsat Miljenić, Slavko Linić i Mirando Mrsić, a zamjenicima Tamara Obradović Mazal, Darko Ledinski, Sandra Artuković Kunšt i Boris Lalovac.

Vlada je donijela Odluku kojom se ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina imenuje članom Skupštine Hrvatskih šuma d.o.o.

U Agenciji za poljoprivredno zemljište razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća, Petar Čobanković, a imenovan Tihomir Jakovina. Predsjednik Upravnog vijeća spomenute Agencije te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju po položaju je ministar nadležan za poljoprivredu. Tako je i u toj Agenciji razriješen Petar Čobanković, a Tihomir Jakovina imenovan predsjednikom Upravnog vijeća, po položaju.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom Petar Čobanković te je na dužnost predsjednika imenovan Radimir Čačić. Također, dosadašnji zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Agencije Domagoj Milošević razriješen je, te je na tu dužnost imenovan Neven Mimica. Isto tako, razriješeni su Branko Bačić, Damir Bajs, Đuro Popijač, Davor Majetić i Mladen Novosel, dosadašnji članovi Upravnog vijeća Agencije te su novim članovima imenovani Zlatko Komadina, Tihomir Jakovina, Veljko Ostojić te ponovno Davor Majetić i Mladen Novosel, stoji u Vladinom priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi