POLICIJA JOŠ RADI NA SLUČAJU

SDSS: 'Nađite i kaznite napadača iz Borova!'

04.02.2013 u 16:42

Bionic
Reading

Predsjedništvo Samostalne demokratske srpske stranke osudilo je u priopćenju za javnost 'napad na 21-godišnjeg Borovčanina Milana Lukića kojega su u subotu u poslijepodnevnim satima prvo verbalno, a potom i fizički napala dvojica, još uvijek, neidentificiranih muškaraca te mu nanijela lakše tjelesne ozljede'

U priopćenju objavljenom na ćiriličnome pismu, što dosad nije bio slučaj u SDSS-ovim kontaktima s medijima, SDSS od mjerodavnih institucija zahtijeva 'identifikaciju i sankcioniranje počinitelja napada' te dodaje kako 'isključivo aktivnostima SDSS-a prema domaćim i međunarodnim medijima slučaj napada na Milana Lukića nije ostao zataškan daleko od očiju javnosti jer bi to možda nekima bila nakana'.

Predsjedništvo SDSS-a također zaključuje da je, osim političkih i ljudskih nastojanja, ako se ubuduće žele izbjeći slični izgredi, nužna i promjena 'sveukupne svijesti koja podrazumijeva toleranciju prema drugome i drugačijem'.

Mediji su u subotu izvijestili kako je ispred ugostiteljskog objekta u Borovu nešto poslije 15 sati napadnut 21-godišnji mladić, a navodno su ga napala dvojica muškaraca koja su bila u autobusu belomanastirskih registarskih oznaka koji je prevozio sudionike prosvjednoga skupa održanog prijepodne u Vukovaru protiv uvođenja dvojezičnosti u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.


Policija je potvrdila samo da je do sukoba, najprije verbalnog a onda fizičkog, došlo između dvojice muškaraca s 21-godišnjakom te da je on u tom sukobu lakše ozlijeđen. Danas je izvijestila kako još ne raspolaže podatcima o tome što se točno dogodilo u Borovu u subotu poslijepodne te da još radi na rasvjetljavanju tog slučaja.

Policija je u subotu izvijestila kako taj sukob ne dovodi u vezu s prosvjednim skupom 'Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici' u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.