kažu da hdz laže

SDP: To što izgledate uglađeno, europski i briselski ne znači da se ne ponašate balkanski

17.01.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Na jučerašnji buran dan u Saboru na press konfrerenciji osvrnuli su se i SDP-ovci. Verzija onog što se jučer dogodilo koju iznosi HDZ, ustvrdio je Gordan Maras, je laž

'Svima je jasno da ono što govore HDZ, premijer Plenković i Vlada nije istina. Zamislite što rade oko stvari koje nisu snimljene ako oko stvari gdje postoji snimka lažu. Vrlo jasno je da ovakvu poruku kakvu šalje HDZ ne bi trebali slati. Šalju poruku mladima da je prihvatljivo laganje, agresivno ponašanje, ne imati dogovornost za svoje poruke i da je prihvatljivo ne ispričati se', kazao je SDP-ov Gordan Maras.

Jasno je iz snimke, kaže Maras, da je Plenković jučer reagirao na izjavu oko anemije, a ne na izjavu oko veleizdaje. 'Jasno je da se na silu htio probiti do kolege Grmoje da se međusobno obračunaju i jasno je da kolega Grmoja nije izašao iz Sabornice kao što nam je to jučer premijer govorio', napomenuo je Maras, i pozvao sve da pogledaju snimke jučerašnjeg događaja.

Na komunikaciju premijera osvrnula se i Sabina Glasovac, podsjetivši kako je novinarke nazivao slatkicama, te da je Bruni Esih jučer rekao da je prpošna. 'Neupitno jest da je premijer Andrej plenković do sada u javnosti ostavljao dojam briselskog, europskog, uglađenog političara međutim jučer je pokazao da to što izgledate uglađeno, europski i briselski ne znači da se ne ponašate balkanski', kazala je Glasovac.

No, Glasovac nije štedila ni Most. 'Dojučerašnji bračni partneri, koji su bili u jednom interesnom braku danas jedni po drugima siju mržnju. Molila bih i Most i HDZ svoje ljubavne razmirice riješavaju u boksačkom ringu, a ne u Saboru', dodala je, kazavši da i Plenković ne bi bio premijer da nije bilo Mosta i Nikole Grmoje.

Arsena Bauka je jučerašnji sukob podsjetio na njegove dane kada je sudio košarkaške utakmice. 'Ako je predsjednik vlade imao namjeru Grmoju, žao mi je što to nije napravio. To bi imalo određene političke posljedice za premijera, a nadam se da ne bi bile fizičke za kolegu Grmoju. Sklon sam vjerovati da premijer ipak nije imao takvu namjeru', poručio je Bauk.

  • +7
SDP o jučerašnjim događanjima u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Uvjeren je Bauk da se HDZ posljednjih tjedana bavi saniranjem štete koju samu proizvede - od slučaja avioni, do Đakićevog sina, mailova u slučaju avioni pa do jučerašnjih događanja u Saboru.

'Stranka koja je 30 godina druge optuživala na ovaj ili onaj način za izdaju nacionalnih interesa, sada je shvatila da može to biti opasno. Ma zamisli. Nismo svi budale da u to povjerujemo', poručio je Bauk.

Kazao je da je bivši HDZ-ov ministar branitelja Mijo Crnoja u svom programu imao Registar izdajnika. 'Stranka koja je htjela ozakoniti nešto što se zove Registar izdajnika sada tu cmizdri da se nad njima vrši verbalno nasilje jer je jedan zastupnik rekao da premijer radi u interesu Srbije', kazao je Bauk.

Osvrnuo se i na reakciju ministra Damira Krstičevića na poklanjanje makete aviona. 'On kaže da je ratnik pa da je zato malo žešće reagirao zaboravljajući da je ta stranka sponzorirala šator koji je bio više stotina dana pred ministarstvom na čijem je čelu bio jedan drugi ratnik, koji je bio i logoraš. Valjda za njega nisu vrijedili ti kriteriji', kazao je Bauk.