zagreb

SDP pokrenuo peticiju protiv poskupljenja cijena odvoza komunalnog otpada

11.03.2019 u 13:16

Bionic
Reading

Zagrebački SDP pokrenuo je u ponedjeljak na Trgu bana Josipa Jelačića potpisivanje peticije 'Stop poskupljenju cijena odvoza komunalnog otpada' reagirajući tako na najavu gradonačelnika Milana Bandića o poskupljenju te usluge

Osim na glavnom gradskom trgu akciju prikupljanja potpisa zagrebački SDP će tijekom ovog tjedna provoditi na još sedam lokacija u gradu.

'Najavljeno je poskupljenje odvoza otpada i to za preko 100 posto u prosjeku . U nekim slučajevima Zagrepčani i Zagrepčanke bi plaćati i do dva i pol puta više nego dosad. Prosječna četveročlana obitelj u 50 do 60 kvadrata plaćala bi godišnje i do 1000 kuna više', upozorio je predsjednik SDP-a Grada Zagreba Gordan Maras na konferenciji za novinare pored štanda na Trgu bana Josipa Jelačića.

SDP želi Zagreb u kojem će odvoz otpada biti uređen po uzoru na gradove kao što su Beč ili Ljubljana gdje se otpadom upravlja efikasnije i jeftinije, naglasio je Maras.

Najavio je da im je ambicija prikupiti više od 10 tisuća potpisa i tako poručiti gradonačelniku Bandiću da se počne 'više baviti problemima građana, a manje političkom trgovinom'.

  • +3
Na Trgu potpisivana peticija "Stop poskupljenju cijena komunalnog otpada" Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL