'PRESTANIMO S LICEMJERJEM'

SDP objavio spot PROTIV referenduma o braku

25.11.2013 u 13:05

Bionic
Reading

Predstojeći referendum pokušaj je da se ponište standardi koje smo postigli u 23 godine, stoga pozivamo sve građane da izađu na referendum i glasaju protiv, rekli su predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Gordana Sobol, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić i predsjednik Foruma mladih Saša Đujić

SDP-ova presica o pravima žena i  predstojećem referendumu

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i predstojećeg referenduma, na konferenciji za medije predstavljen je videospot kojim SDP i njegovi forumi pozivaju građane da izađu na referendum i glasaju protiv, objavljeno je na stranačkoj internetskoj stranici.

Žalosno je da na današnji dan, kada su prije 53 godine ubijene tri žene koje su se borile za svoja prava, mi ponovno govorimo o rastu netolerancije i pokušaju da se ponište standardi koje smo dostigli', istaknula je Gordana Sobol.

'Svatko ima pravo na svoju sreću, bez obzira na to jesu li muškarci ili žene, bez obzira na njihovu seksualnu pripadnost, žive li u izvanbračnoj zajednici, jesu li samohrani roditelji ili pripadaju nekoj drugoj manjini', rekao je Saša Đujić i dodao kako je najvažniji zadatak većine da brine o manjinama.

'Ajmo prestati biti licemjeri! Jedno se propagira prema javnosti, nešto drugo nedjeljom ujutro, a treće u kasnim večernjim satima. Ajmo prestati određivati kako će tko živjeti. Nijedno pravo manjine ne ugrožava nijedno pravo većine, a referendum je nepotreban jer se dijeli nacija i ljudi umjesto da se predlažu rješenja koja će nam svima pomoći da živimo bolje', poručila je potpredsjednica SDP-a Opačić.

Željka Markić, heroina inicijative U ime obitelji pohvalila se u videozapisu da joj se javlja sve više glasača i birača, pa i članova SDP-a i drugih stranaka na vlasti, koji joj se navodno žale da su izloženi pritiscima da na bračnom referendumu zaokruže protiv. Markić u videozapisu upućenom glasačima i biračima SDP-a poziva da se 'ne daju zastrašiti, da se odmaknu od stranačke pripadnosti' te glasuju po svojoj savjesti na referendumu 1. prosinca. 'Znamo da ste i vi, članovi i glasači SDP-a i drugih stranaka na vlasti, izloženi pritiscima. Znamo da se i vama prijeti otkazima i nameće stranačko jednoumlje', poziva Markić, koja se ni osobno ne može pohvaliti vlastitim zalaganjem za pluralizam mišljenja i svjetonazora u društvu.

SDP-ov spot: Glasam PROTIV