IZVJEŠĆE REVIZIJE

SDP na domjenke troši 2,3 mil. kuna

Bionic
Reading

Parlamentarne stranke i nezavisni zastupnici u 2013. godini za svoj su rad dobili 50,2 milijuna kuna, a isto toliko potrošit će i ove godine. SDP će tako iz proračuna dobiti 20,4 milijuna kuna, HDZ-u pripada 14,5 milijuna, a HNS-u 4,4 milijuna kuna.

Prije nekoliko dana u Sabor je stiglo novo i opširno izvješće o reviziji u strankama i trošenju novca poreznih obveznika u 2012. godini.

Revizijom utvrđene nepravilnosti i propusti koji se odnose na računovodstveno poslovanje i obveze u SDP-u nisu utjecali na istinitost financijskih izvještaja, pa su revizori utvrdili da dokumentacija Milanovićeve stranke 'objektivno iskazuje poslovanje, te stanje imovine i obveza'. No, utvrđeno je da je ta stranka u 2012. dosta novca trošila na promidžbu, ali i na domjenke, piše Slobodna Dalmacija

– Rashodi za promidžbu i informiranje ostvareni su u iznosu od 2,5 milijuna kuna, što je 8,4 posto ukupno ostvarenih rashoda. Odnose se, među ostalim, na usluge promidžbe u iznosu od 1,3 milijuna kuna i usluge istraživanja javnog mnijenja od 949.345 kuna.

Drugi materijalni rashodi odnose se na usluge telefona, pošte i prijevoza u iznosu od 2,7 milijuna kuna, za reprezentaciju u iznosu od 2,33 milijuna kuna, intelektualne i osobne usluge u iznosu od 2,09 milijuna kuna, te za naknade drugim osobama izvan radnog odnosa od 1,87 milijuna kuna – stoji u revizorskim dokumentima za SDP.