LINIĆ NASTAVLJA OPTUŽIVATI

'SDP jako gubi s predsjednikom stranke koji likvidira ljude'

31.05.2014 u 12:05

Bionic
Reading

'Jasno sam ponovio poruku da je naš premijer spletkaroš i da nije dobar premijer', ponovio je u Intervjuu tjedna HRT-a Slavko Linić. 'Nisam išao na nisku razinu, nisam se bavio ljudskim slabostima, nego sam pokušao naglasiti da postoje profesionalne razlike među nama, za razliku od Zorana Milanovića koji voli ljude valjati po blatu', dodao je. 'Da, Zoran Milanović je problem, nije problem Vlada, nije problem Koalicija', naglasio je

'Hajde, građani Hrvatske, osnujte tvrtku s 20.000 kuna i pomoću Milanovića tražite od HBOR-a kredit od 40 milijuna kuna', kazao je Linić govoreći o tvrtki 'Mali biskviti'. 'Premijer me više puta, i pred članovima Vlade, nazivao kriminalcem i prijetio mi da će me uhititi, a oko mene - na poslu i u okružju moje obitelji - pojavljivali su se policajci, to znam jer su se legitimirali', kazao je Linić te naglasio da ne očekuje uhićenje.

'Kad govorimo o Željku Jovanoviću i Gordanu Marasu - oni su sjedili s Milanovićem kad su me odlučili blatiti. Oni su me htjeli ocrniti, vjerujući da ću nakon toga zašutjeti. Da mi je premijer oduzeo mandat - ja bih otišao', kazao je Linić. Ali, dodao je, 'to nije premijerov način rada - Milanović čak nije ni prihvatio kad sam mu dao mandat na raspolaganje. Ne možeš samo nekoga maknuti, moraš ga likvidirati - on nije mogao podnijeti činjenicu da je jedan od najomiljenijih njegovih ministara - Slavko Linić'.

Linić je kazao da će na Glavnom odboru stranke 7. lipnja otvoreno reći svoje mišljenje o Milanoviću i tako skinuti teret odgovornosti što nije prije reagirao. 'Moja krivica je u tome što sam utjecajan, ugledan član stranke i trebao sam više utjecati. Hoće li članovi stati na moju stranu ili neće, to je dio njihove odgovornosti. SDP jako gubi s ovim predsjednikom stranke koji likvidira ljude', rekao je Slavko Linić u razgovoru za HRT

Dodao je da je SDP podijeljen te da je teško očekivati novog mandatara. Ipak, smatra da bi nova vlada bila najbolje rješenje, a ne da se čekaju izbori. Ako ne nova vlada, onda prijevremeni izbori. 'Meni SDP nije donio mandat i ako više ne budem u stranci, ostat ću u Saboru', zaključio je na kraju emisije Linić.