koalicija

SDP i Reformisti zajedno na izbore za vijeća mjesnih odbora Varaždina

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 05.04.2019 15:41
  • Objavljeno 05.04.2019 u 15:41
Natalija Martinčević

Natalija Martinčević

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / Cropix

SDP i Narodna stranka - Reformisti u Varaždinu će zajedno izaći na izbore za vijeća mjesnih odbora 5. svibnja, a sporazum o koaliciji u petak su u prostorijama 6. mjesnog odbora Banfica potpisali predsjednici gradskih organizacija dviju stranaka - SDP-ov Miroslav Marković i 'reformistica' Natalija Martinčević

Zajednički izlazak na izbore nastavak je dobre, kvalitetne i korektne suradnje u protekle četiri godine po svim mjesnim odborima, a s obzirom da kao stranke dijelimo iste vrijednosti, ovaj potez zapravo je logičan slijed, složili su se Marković i Martinčević.

'Izbori za vijeća mjesnih odbora trenutak su kada trebamo svi zajedno pokazati da nismo zadovoljni načinom vođenja Grada od strane aktualne gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Čehokom i HDZ-om te da građani Grada Varaždina zaslužuju bolje', dodala je Martinčević. Nastavila je da u Varaždinu postoji cijeli niz problema, a jedan od najvećih svakako je balirani otpad u Brezju.

Ova gradska vlast ne rješava probleme i vrijeme je da im damo 'crveni karton'

'Taj problem ne samo da nije riješen već predugi niz godina, nego se još i produbljuje novim odlukama, a financijski rizici za naše građane se dodatno povećavaju. Ova gradska vlast ne rješava probleme, ne realizira projekte i ne donosi europski novac u grad i vrijeme je da im na ovim izborima damo crveni karton', zaključila je predsjednica varaždinskih Reformista.

Uloga vijeća mjesnih odbora je da pomognu svojim građanima da brže riješe probleme koje imaju u svojoj zgradi, ulici ili kvartu, istaknuo je Miroslav Marković i dodao kako je na toj razini suradnja SDP-a i Reformista bila više nego dobra.

'Mi smo prijašnjih godina odlično surađivali i radili na dobrobit građana te smatramo da je upravo takva suradnja dobar temelj za kvalitetan rad vijeća mjesnih odbora', kazao je i dodao da je, iako su vijeća mjesnih odbora prvi i direktni kontakt lokalne vlasti s građanima, trenutna gradska vlast od prvog dana odlučila da ta komunikacija njima ne treba.

U Gradu Varaždinu je 16 mjesnih odbora, sedam u samom Varaždinu te još devet prigradskih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!